Новини 2 December 2022

  • 2 December 2022
  • 4k Преглеждания

Майка и дъщеря загинаха при тежка катастрофа край Димитровград
41-годишна жена и 15-годишната й дъщеря загинаха при тежка катастрофа край димитровградското село Добрич. С опасност за живота са още двама души - 39-годишен мъж и 5-годишно дете. Инцидентът стана тази сутрин.



В Бодрово и Радиево поставиха водоноски заради завишени норми на уран
Водата в две димитровградски села е забранена за пиене и готвене. Причина за това е завишеното количество на естествен уран. В Бодрово и Радиево са поставени водоноски.



55 души са одобрени за новите социални жилища в Кърджали
Одобрени са първите семейства, които ще ползват новоизградените социални жилища в Кърджали. Задължително условие е лицата да работят, а децата им да посещават училище.


Районен съд - Димитровград празнува 70-годишен юбилей
70 години от основаването си отпразнува Районния съд в Димитровград. На събитието присъстваха бивши и настоящи съдии, прокурори, съдебни служители и адвокати, чиято кариера е започнала от Димитровград.


Младежи и деца с увреждания се включиха в Спортен празник в зала "Дружба"
Спортен празник бе организиран за децата и младежите с увреждания от центровете в Хасково. Събитието протече със забавни игри, веселие и танци. За всички участници имаше и лакомства.


Деца и младежи с увреждания изработиха глинени фигури с възпитаници на школа "Колорит"
Работилница за глинени фигури бе отворена днес в Арт школа „Колорит“. В нея се включиха потребителите от Центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Хасково.


Незрящият Ади зарадва с песните си деца и младежи с увреждания
В навечерието на Международния ден за хората с увреждания децата и младежите от Дневен център „Надежда“ в Кърджали получиха изненада - миниконцерт. За тях пя незрящият изпълнител Айдън Мехмед – Ади.


Създават център за съботни и неделни занимания за украинските семейства в Хасково
Фондация “Подари усмивка„ стартира проект „Приятел в нужда се познава“. В рамките му ще бъде създаден център за провеждане на съботни и неделни занимания за бежанските семейства от Украйна.


Календарът на Община Смолян за 2023 г. се продава благотворително в помощ на малката Стефани
Календарът на община Смолян за 2023 година се продава с
благотворителна кауза. Средствата ще бъдат дарени за лечението на
4-годишно момиченце. Малката Стефани има нужда от постоянна
рехабилитация. Предстои да й бъдат направени операции.


Петима художници в обща изложба в КДК-Смолян
Десета традиционна годишна изложба събира творбите на петима художници в изложбената зала на Клуба на дейците на културата в Смолян. Експозицията беше официално открита снощи и може да бъде разгледана до 14 декември.



Аматьорски футбол през уикенда в Хасково
Домакинства за хасковските отбори в последния кръг от есенния дял на областната футболна група. Утре „Хасково 1922“ посреща „Арда“, а ден по-късно воденият от Емил Ангелов ОФК „Хасково“ е домакин на „Сакарски спортист“.



4 хандбални мача ще се играят в зала "Вълчо Даскалов"
„Хасково“ и „Топлика“ с по два мача през уикенда. Двубоите са от трети кръг на „Б“ група.



Коментари

Гледайте също