Новини 5 December 2022

  • 5 December 2022
  • 3.6k Преглеждания

Четирима души пострадаха при катастрофа на пътя между Хасково и село Манастир
Четирима души пострадаха при катастрофа на пътя за село Манастир. Заради произшествието движението в участъка бе спряно за часове.



Събориха "златния" светофар до театъра в Хасково
Лек автомобил се удари и събори една от секциите на светофара до театъра в Хасково. Инцидентът стана през почивните дни. Съоръжението е отстранено. От общината съобщиха, че до отремонтирането му, на мястото ще бъде поставен временно друг светофар.



Турски водач е задържан тази сутрин за превозване на мигранти. В 3 часа на АМ “Марица“, в участъка на пътния възел за Димитровград и Хасково, полицаи са извършили проверка на тир с влекач и прикачено полуремарке, движещ се в посока София. В кабината на колата, управлявана от 39-годишен турски гражданин, са открити десет мъже на видима възраст между 20-30 г. без документи за самоличност, самоопределящи се за афганистанци. Работата по случая продължава, съобщават от пресцентъра на МВР в Хасково.


Връщат надвзетите суми за такса битови отпадъци на хасковлии
Близо 3 400 000 лева трябва да бъдат върнати на гражданите на Хасково заради отменената такса смет за 2020 и 2021 г. Това са изчислили от отдел "Информационно обслужване" в общината. Налозите бяха обявени от съда за незаконосъобразни.



Ремонтът на училище „Георги Бенковски“ в Кърджали стартира през 2023 г.
Нефункциониращата от години сграда на училище „Георги Бенковски“ в Кърджали ще бъде ремонтирана. Очаква се стартът на строителните дейности да е в началото на следващата година.


Ще гърмят шампанско на ул. "Кольо Фичето" в Смолян - асфалтирането е факт!
Предвиденото за края на миналата седмица асфалтиране на ул. "Кольо Фичето" в Смолян днес най-после започна. Улицата бе една от първите разкопани в града преди повече от две години, заради водния цикъл. Живущите в района не скриха задоволството си.



Шаранът от садките на язовирите в Кърджали е един от най-предпочитаните за Никулден
Цената на шарана за Никулден варира между 7 и 10 лева за килограм. Рибата в садковите стопанства на язовирите в Кърджали е една от най-предпочитаните заради вкусовите й качества.


В Община Чепеларе триста души получиха хранителни продукти за Деня на хората с увреждания
В Чепеларе общинската организация на инвалидите успя да осигури хранителни продукти на триста души. Благотворителната инициатива бе по повод Международния ден на хората с увреждания. Председателят на дружеството получи признание за работата си от Националния съюз на инвалидите в България.



Започна инициативата "Коледа в музея"
Деца учат за коледните традиции и обичаи в музея в Хасково. Инициативата „Коледа в музея“ е събитие от културния календар на общината. Тя се провежда за поредна година.


Коледно настроение обзе Димитровград
Празнично настроение обзе Димитровград. В почивните дни на централния площад бе посрещнат Дядо Коледа. Белобрадият старец пристигна с атрактивен превоз. Вместо на шейна с еленски впряг, той дойде с АТВ. Тържествено в града бяха запалени светлините на Коледното дърво.


Над 100 деца участваха на МТ по борба "Еню Вълчев"
Над 100 деца се включиха в Международния турнир по борба в Димитровград. Участниците бяха от четири държави. Атмосфера от спортния празник вижте в следващия репортаж.


Дубълът на "Арда" взе гостуването си на "Хасково 1922"
„Хасково 1922“ завърши годината със загуба. Футболистите на Живко Иробалиев допуснаха поражение от втория отбор на „Арда“.


Тимът на БК "Хасково" с 4-ти успех в елитната група за момчета до 14 години
Баскетболният „Хасково“ оглави класирането в „А“ група. В мач от 9-ти кръг Янко Желев и компания победиха „Хебър“ с 90:85 точки. Успехи през уикенда имаха и юношите на „Хасково“. Състезателите на Виктор Колянов спечелиха домакинството си на „Балкан“ (Ботевград).


"Топлика" и "Хасково" с двубои срещу "Сливница" и "Люлин 2019"
Хандбалистките на „Хасково“ спечелиха и двата си мача от третия турнир в женската „Б“ група. „Топлика“ записа победа и поражение.



Коментари

Гледайте също