Новини 6 December 2022

  • 6 December 2022
  • 3.4k Преглеждания

Тържествено запалиха светлините на Коледното дърво в центъра на Хасково
Тържествено запалиха светлините на Коледното дърво в центъра на Хасково. Изненадата за най-малките бе пристигането на Дядо Коледа. Атмосфера, вижте сега.



МВР и Прокуратура отричат стрелба срещу сирийски бежанци на българо-турската граница
Според разследване на няколко международни медии български гранични полицаи са стреляли и ранили сирийски гражданин на границата с Турция. В репортаж по британската телевизия "Скай Нюз" е излъчен и клип, заснет от бежанците. От МВР са категорични, че не е имало стрелба срещу мигранти на границата. Главният прокурор Иван Гешев също отрича това.



С опасност за живота е един от пострадалите при катастрофата край с. Манастир
Един от четиримата пострадали при вчерашната катастрофа на пътя за хасковското село Манастир е с опасност за живота, съобщават от полицията. Това е 75-годишен мъж от Димитровград.


Отложиха за пореден път делото за катастрофата край Загорско с участието на Лютви Местан
Делото за катастрофата край кърджалийското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, отново бе отложено. Причината отново е забавяне на допълнително назначената петорна съдебна автотехническа експертиза.


Скални късове се срутиха на тротоар в Смолян, като по чудо няма пострадали
Скална маса се срути върху тротоара на оживения бул. "България" в центъра на Смолян. Като по чудо няма пострадали хора. Общината реагира бързо и машини разчистиха падналите скали. Тепърва ще се прави укрепване.


Община Смолян осигурява заетост на хора от социално уязвими групи
Над 70 работни места ще осигурят местната администрация и
работодатели за хора от социално уязвими групи. Те се разкриват за срок
от една година по проект "По-близки и по-успешни в Община Смолян",
финансиран от Европейския социален фонд.


Община Хасково обяви конкурс за коледна украса
Община Хасково обяви фотоконкурс за най-красива коледна украса на тема „Хасково – светла коледна приказка“. Фотосите могат да изобразяват празнично украсени домове и градини, офиси, корпоративни сгради и търговски обекти. Ще бъдат отличени авторите на най-красивите и тематични коледни решения.



Традиционният коледен базар в Хасково отвори врати
Традиционният коледен базар в Хасково отвори врати. И тази година занаятчиите очакват клиенти в дървените къщички, разположени в центъра на града. С до 5 лв. са поскъпнали сувенирите и украсите за празника.



Църквата в село Сърница "Свети Николай Чудотворец" чества храмов празник
На 6 декември православната църква почита Свети Николай Мирликийски. Редица храмове в страната честват своя празник на днешния ден. Сред тях е и вековната църква в село Сърница, която носи името на чудотвореца.


В очакване на Коледа в Смолян запалиха светлините на елхата
Празничното настроение обзе и Смолян. На пл. "Свобода" в стария център на града грейнаха светлините на коледната елха. Празничен поздрав за всички присъстващи поднесоха деца от Центъра за подкрепа на личностното развитие-ОДК и детска градина "Зорница".


Делчо Корчев: Очакванията бяха за по-добро класиране
„Очакванията бяха за по-добро класиране“. Това заяви за предаването Спортна зона един от шефовете на футболния „Саяна Хасково“ Делчо Корчев. Равносметката идва след края на есенния полусезон в първенството.


Поредни успехи за състезателите на „Арда бокс“
Състезателите на „Арда бокс“ се завърнаха от участие на Държавното първенство в Ботевград. Възпитаниците на спортния клуб завоюваха поредните си медали, сред които и два златни. В отборното класиране при девойките „Арда бокс“ е на четвърто място.


Коментари

Гледайте също