Новини 8 December 2022

  • 8 December 2022
  • 3.4k Преглеждания

Минко Ангелов се завърна в Областна администрация - Хасково
Минко Ангелов се завърна в Областна администрация. Това потвърди самият той за еТВ. Припомняме, че Ангелов си взе отпуск и заяви, че си подава оставката след сигнал, че е замесен в канал за трафик на контрабандни парфюми. Лично премиерът Гълъб Донев обяви, че е започнала проверка по случая. Има ли резултати от нея – не е ясно!



Две жени и седем мъже са арестувани при акция "Бяло" в хасковско
Девет души са задържани за 24 часа при проведената в Хасковска област специализирана полицейска операция „Бяло“. Сред арестуваните има и непълнолетни.


16 месеца затвор за хасковлия, блудствал с деца
На 16 месеца затвор бе осъден 60-годишният Александър Милкинов, който бе обвинен за блудство с деца през 2020-та година. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Хасковския окръжен съд.



Проблемите с покрива на художествената галерия в Кърджали се задълбочават
Четири години се бави ремонтът на покривната конструкция на художествена галерия „Станка Димитрова“ в Кърджали. Заради проблема преди година бе свалена експозицията „Стари майстори“. Вижте повече по темата.


43-годишният Георги от Димитровград е в ремисия, прехвърля даренията си за малкия Дани от Хасково
43-годишният Георги Янков от Димитровград е в ремисия. Припомняме, че мъжът бе с диагноза рак на плеврата на белия дроб. През миналата година в негова помощ бе организирана благотворителна кампания. Сега семейството е решило да „предаде нататък“ доброто и да даде остатъка от събраните средства за 5-годишния Дани.



Доставчиците на платежни услуги подават информация за парични преводи към е-търговци
Нови правила за събиране и отчитане на данни за трансгранични плащания, свързани с електронната търговия , влизат в сила от 1 януари. Целта е да се противодейства на измамите с ДДС при онлайн продажбите и да бъдат идентифицирани продавачите в интернет.


Община Димитровград търси асистенти, които да се грижат почасово за възрастни хора
Община Димитровград търси асистенти, които да се грижат почасово за възрастни хора. Одобрените кандидати ще работят в рамките на социалната услуги „Асистентска подкрепа“. Към момента 100 пенсионери получават помощ за битови нужди.



Община Момчилград с Коледно-новогодишен базар за първи път
За първи път община Момчилград ще организира Коледно-новогодишен базар. В него ще се предлагат топли напитки и продукти, характерни за региона.


IT специалисти провокират интереса на деца и младежи към компютърните науки
Единствената по рода си Академия за информационни технологии в Смолян започва поредните си четиримесечни курсове от понеделник. За да провокират интерес към компютърните науки представители на академията днес се срещнаха с възпитаници на Средно училище "Св.Св.Кирил и Методий".


2700 елхи в саксия предлагат горските стопанства в Смолянско за Коледа
Общо 2700 елхи в саксии ще предложат горските стопанства за Коледа в Смолянска област. Те са от разсадници. В Южноцентралното държавно предприятие предвиждат още 19 хиляди елхи да бъдат добити от гората.


Монтират ледената пързалка в Хасково
След двегодишно прекъсване в Хасково отново ще има ледена пързалка. Днес работници от „Екопрогрес“ започнаха монтирането й.



"Асти '91" с мачове срещу "Труд" и "Академик"
„Асти '91“ с два мача през уикенда. Хасковлии са домакини на последния за годината турнир в мъжката „Б“ група.


"Саяна Хасково" и "Димитровград" получават пари от УЕФА
„Саяна Хасково“ и „Димитровград“ ще получат по 3400 евро. Това реши на свое заседание Изпълнителният комитет на БФС. Средствата идват от европейската футболна централа.


Коментари

Гледайте също