Новини 9 December 2022

  • 9 December 2022
  • 3.4k Преглеждания

Откриха старо взривно устройство в чанта на метри от Младeжкия център в Хасково
Старо взривно устройство е открито на метри от Младежкия център в Хасково. По първоначална информация то е било скрито в чанта и е намерено от мъж. Заради ситуацията районът бе отцепен, а централният вход на Младежкия център беше заключен.



Тодор Грозев: Строежът върху тротоара на ул. "Дунав" е законен, участъкът от хасковската улица е построен грешно
Участък от ул „Дунав“ не е изграден правилно и навлиза в имот частна общинска собственост. Това съобщи главният архитект на Община Хасково Тодор Грозев. От дирекцията са извършили проверка на строежа, който завзе тротоара. След замерванията е станало ясно, че строежът е законен.



МС: Няма резултат от разследването срещу областния управител на Хасково Минко Ангелов
Минко Ангелов е в отпуск до 9 декември включително. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет в отговор на наше запитване. Повод за въпроса стана появяването на Ангелов на работното му място вчера на 8-и декември.


Мексиканецът, задържан за убийството на Тути, остава в ареста
Хасковският окръжен съд остави зад решетките мексиканеца, задържан за убийството на 33-годишния Тургай Сали. Това е втори опит на Виктор Омар да излезе от ареста. Тургай беше застрелян в средата на февруари тази година, а като изпълнител на поръчката се сочи 42-годишния чужденец.


Живущите в квартал „Байкал“ в Кърджали са против високото строителство
Жителите на квартал „Байкал“ в Кърджали не са съгласни с предложенията в новия общ устройствен план на града. Планираните промени предвиждат високо строителство, което не се харесва на хората. Какви са мотивите им, вижте в репортажа.


Бизнесът и спортът в Хасково се включват в кампанията в помощ на Дани
Хасково се обединява около кампанията в помощ на 5-годишния Дани. В града се организират различни мероприятия. Редица търговски обекти, спортни клубове и базари събират средства, за да помогнат на малкото момче в борбата му срещу рака на костите. Лечението на Дани в Турция вече е започнало.



Източиха Водното огледало в Кърджали заради реконструкцията на водопроводната мрежа
Водното огледало на Кърджали пресъхна. Оказа се, че водата е източена заради дейностите по реконструкцията на водопроводната мрежа в града.


42 институции се събраха в Областна администрация Хасково, за да обсъдят проблема за домашното насилие
Трета поред среща на "Координационния механизъм за подкрепа и помощ на жертвите на домашно насилие" се проведе днес в Хасково. Домакин на форума бе Областна администрация Хасково.



Постни и месни ястия бяха представени на кулинарна изложба в читалище "Заря"
Изкусни кулинари представиха вкусни ястия, характерни за хасковския регион. Това се случи по време на традиционната тематична изложба, която се провежда в читалище „Заря“.


С празнична украса и програма ще посрещнат туристите за Коледа и Нова година в Момчиловци
Туристическото село Момчиловци се готви да посрещне гости за Коледа и Нова година. Базите за настаняване почти изцяло са резервирани. Освен туристи в Момчиловци очакват и Дядо Коледа. Белобрадият старец ще пристигне на 20 декември.


Деца от две смолянски училища майсториха коледни играчки
В истинска коледна работилница се превърна една от залите на Регионалния исторически музей в Смолян. В ролята на джуджетата влязоха петокласници от основните училища "Стою Шишков" и "Асен Златаров".


Отбелязваме зачатие на Света Анна
Днес българската православната църква отбелязва зимната Света Анна. Тя се смята за покровителка на брака, семейството, и майчинството. Също така е закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.


Контузии вадят играчи на БК "Хасково" за двубоя срещу "Вихър"
Сериозни кадрови проблеми в състава на „Хасково“ преди двубоя срещу „Вихър“ (Айтос). Двама играчи на баскетболния тим пропускат мача, под въпрос остава един от топреализаторите Динко Христов.


Номинират най-добрите спортисти на Хасково
Започнаха номинациите за анкетата "Спортист на Хасково за 2022-ра година". Категориите, в които ще бъдат избрани най-добрите ни спортисти, отбори и треньор са шест.


Юношите на "Арда" ще зимуват на второ място в зона Пловдив
Юношите на „Арда“ завършиха с успех календарната 2022-ра година. Младите футболисти на Кърджали спечелиха с 4:1 срещу „Орлета“ (Пазарджик).


Коментари

Гледайте също