Новини 12 December 2022

  • 12 December 2022
  • 3.3k Преглеждания

68-годишна жена загина при автобусна катастрофа край свиленградското село Младиново
Бургаски автобус с 40 пътници, сред които 4 деца, катастрофира и падна в дере. Произшествието стана на пътя между свиленградските села Младиново и Дрипчево. Загинала е една жена. Останалите хора са без опасност за живота.



Мъж загина при пожар в Хаскво
50-годишен мъж загина при пожар в Хасково. Все още не е ясно каква е причината за инцидента. От полицията и пожарната разследват случилото се.


Ураганен вятър изпотроши коли в курорта Пампорово
Паднали дървета изпотрошиха три коли в курорта Пампорово. Инцидентът стана през уикенда на паркинга на голям хотелски комплекс. Дърветата са се пречупели от ураганен вятър.


Почетоха паметта на десетте военнослужещи, загинали в река Върбица през 1990 г.
Почетоха десетте военнослужещи, загинали в река Върбица през 1990 година. Пред паметника им бяха поднесени венци и цветя. Очевидци си спомниха за трагедията отпреди 32 години.



Създават ново звено към КОРЗ-Хасково, което да следи за нерегламентирани сметища
Ново звено към КОРЗ да следи само и единствено за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци Това предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът на Хасково Станислав Дечев. За издръжката на звеното ще бъдат отпуснати 340 000 лв. от план-сметката за такса битови отпадъци за 2023 г. Тя бе подложена на обществено обсъждане в зала „Хасково“ днес.


ОДБХ-Хасково започва проверки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници
От началото на следващата седмица от Областната дирекция по безопасност на храните започват проверки заради предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Под лупа ще се следят хранителни магазини, ресторанти и складове. От агенцията съобщиха, че не са открили нарушения при проверките около Никулден.


Ръст на регистрираните сайтове за онлайн залози
Ръст на регистрираните сайтове за онлайн залози отбелязва Националната агенция за приходите. До момента НАП е направила регистрация на 16 такива платформи, 10 от които през тази година. В същото време са спрени над 130 сайтове за хазарт, а причината е липсата на лиценз.


БЧК-Кърджали раздава хранителни продукти на хора в неравностойно положение
Благотворителна кампания на "Екип 254" към БЧК-Кърджали ще подпомогне 120 души с хранителни продукти. Идеята е в навечерието на празниците да бъдат зарадвани хора в неравностойно положение.


Деца четат коледни приказки в хасковската библиотека
Прочит на коледни приказки и много изненади са организирани в Регионална библиотека “Христо Смирненски“ през цялата седмица. Гости в детския отдел днес бяха второкласниците на ОУ „Свети Климент Охридски“.



Баскетболистите на Хасково загубиха от "Вихър" с 89:87 точки.
Баскетболистите на Хасково допуснаха драматично поражение от „Вихър“ (Айтос). Хасковлии загубиха с 2 точки след продължения.



Победа и загуба за "Асти '91" в третия турнир от сезона
Хандбалистките на "Свиленград" завършиха годината с успех. В мач от "А" група тимът се наложи над шуменския отбор "Васил Левски". С победа и загуба пък есенния полусезон в мъжката "Б" група завършиха хандбалистите на "Асти '91".


Поредни отличия за състезателите на СК по джудо "Хасково"
10 медала завоюваха малките джудисти на „Хасково“, при участието си на коледен турнир в Сливен. Възпитаниците на местната школа се наредиха на трето място в генералното класиране.


Коментари

Гледайте също