Новини 13 December 2022

  • 13 December 2022
  • 3.3k Преглеждания

Над 40 институции са подали данни за изработването на Общия устройствен план на Хасково
Над 40 институции вече са подали данни за изработването на Общия устройствен план на Хасково. Това съобщи за еТВ кметът Станислав Дечев. Ако няма обжалване на процедурите стратегическият документ ще бъде приет през пролетта на 2023-та година. 82 общини не са приели общи устройствени планове. Това става ясно от изказване на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.



Новият устройствен план на Кърджали предвижда застрояване на още терени
Разрастване на строителството в Кърджали предвижда новият Общ устройствен план на града. Гражданите могат да дадат своите предложения за промени. За целта трябва да попълнят анкети в Информационния център на общината.


РП-Хасково разследва пожара, при който загина мъж
Районна прокуратура Хасково започна разследване на пожара, при който загина 49-годишен мъж. Инцидентът стана в къща на ул. „Стефан Стамболов“ в областния град.


Налагат санкции на автомобили, които потеглят със скоби от Синята зона в Кърджали
Фрапиращи случаи на нарушения при паркирането в Кърджали! Автомобили, санкционирани в Синята зона, потеглят с поставени скоби. Случаите са зачестили през последните дни.


В Смолян обсъждат дали зала 1 на РДТ да носи името на Юлия Огнянова
Зала 1 на Родопския драматичен театър да носи името на Юлия Огнянова. Това предлагат от трупата и ръководството на културната институция. Докладната беше внесена от кмета Николай Мелемов на извънредната сесия на Общинския съвет. След дискусия тя бе оттеглена.


500 души са били консултирани през годината от Областния информационен център в Хасково
11 публично-информационни събития на тема: „Европейски програми за младежта” са провели от Областния информационен център в Хасково през 2022 година. На тях са били обсъждани програмите от новия период 2021-2027 г.


Няма увеличение на цената на живите елхи на пазара в Хасково
Между 15 и 25 лв. струват живите елхи на пазара в Хасково. Цените са същите като миналогодишните и са в зависимост от размера на коледното дръвче. Тази година обаче е налице голямо търсене и по-малко предлагане.


В Хасково стартира инициативата "Деца помагат на деца"
Стартира ежегодната инициатива “Деца помагат на деца“ в Хасково. В Младежкия център и в читалище „Заря“ вече са поставени кутиите, в които желаещите да се включат в кампанията, могат да оставят нови или стари запазени играчки. Даренията са за потребителите от Центъра за специална образователна подкрепа “Д-р Петър Берон“.


Школата по етнография към МЦ-Хасково организира творческа работилница
Школата по етнография към Младежкия център в Хасково организира творческа гостоприемница. В нея всички желаещи могат да се включат в изработването на украса за традиционната 8-метрова сурвачка. Тя ще бъде издигната на 15 декември от 16:30 часа пред сградата на Младежкия център.



От мед до сувенири и гайди предлагат на Коледния базар в Областната управа в Смолян
Коледен базар отвори врати в Атриума на Областната администрация в Смолян. 20 занаятчии и земеделски производители изложиха продукцията си. Базарът ще работи до края на седмицата.



"Саяна Хасково" се раздели с трима футболисти по време на зимната пауза
Ангел Здравчев, Мартин Димитров и Атанас Кръстев се разделиха със „Саяна Хасково“. От клубното ръководство съобщиха за еТВ, че до прекратяване на договорите с тримата играчи се е стигнало по взаимно съгласие.


"Родопа" ще стартира зимната си подготовка на 12 януари
„Родопа“ ще проведе зимната си подготовка на базата в Смолян. Тимът ще изиграе четири контроли.


Коментари

Гледайте също