Новини 14 December 2022

  • 14 December 2022
  • 3.4k Преглеждания

Апелативният съд реши Мустафа Гьокташ да бъде екстрадиран в Турция
Пловдивският апелативен съд отмени решението на хасковския окръжен съд, с което беше отказана екстрадицията на 63-годишния Мустафа Гьокташ. Връщането на мъжа в Турция бе поискано от властите там заради убийството на писател. Делото в Пловдив беше образувано по протест на хасковската прокуратура срещу отказа за екстрадиция на окръжния съд.



Бракониери убиха черен лешояд край Харманли
Бракониери са убили черен лешояд в района на Харманли. Българското дружество за защита на птиците вече е подало сигнал до органите на реда. Това е поредния подобен случай. Природозащитниците настояват за създаване на специално полицейско звено, което да разследва престъпления срещу природата.



Блъснаха възрастен мъж на кръгово кръстовище
Лек автомобил блъсна пешеходец на кръговото кръстовище на булевард „Раковски“ и ул. „Ком“ в Хасково. Пострадалият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ. Мъжът е с контузни рани, без опасност за живота.


Издирват стрелец в Свиленград
Издирват стрелец, открил огън по казино в Свиленград. Сигналът е бил подаден рано тази сутрин. Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство за хулиганство.


Основен ремонт на жилище в Кърджали е довел до неприятни последици за съседи
Междусъседски сблъсъци в Кърджали. Основен ремонт в жилищна кооперация е довел до сериозни последици за едно от семействата в сградата. За случая разказват кореспондентите ни.


Откриха Ритейл парк - Хасково
В навечерието на Коледа официално беше открит първият търговски комплекс тип МОЛ на открито в Хасково. Лентата на новия Ритейл парк прерязаха кметът Станислав Дечев и изпълнителният директор на фирмата инвеститор Стоян Колев.


Тържествено откриха обновената ДГ "Снежанка" в Минерални бани
Тържествено откриха обновената детска градина „Снежанка“ в Минерални бани. На събитието присъстваха кметът на общината Мюмюн Искендер, представители на регионалното управление на образованието в Хасково, на строителната компания, както и на фирмата, доставила новото оборудване от Турция.


Южно централното горско предприятие ще залесява с евро средства
8 милиона лева ще получи Южноцентралното държавно горско предприятие за извършването на мащабно залесяване през следващата година. Средствата са от Оперативна програма "Околна среда" и се отпускат за първи път с тази цел.


Ученици от СУ “Петко Р. Славейков“ снимат документален филм за Васил Левски
Ученици от СУ“Петко Рачов Славейков“ в Кърджали подготвят документален филм за Васил Левски. С него те ще участват в първия ученически конкурс в Котел посветен на 150-тата годишнина от гибелта на Апостола.


Благотворителен базар в хасковската Съдебна палата събира средства за лечението на 2 деца
Коледен благотворителен базар откриха в Съдебната палата в Хасково. Инициативата е на Окръжен и Районен съд. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Гого и Дани.


"С полъх на есен" е заглавието на коледната изложба на арт школа "Колорит'
Младите творци от Арт школа „Колорит“ откриха традиционната си коледна изложба. Тя е озаглавена „С полъх на есен“. Експозицията е подредена във фоайето на читалище „Заря“ и ще бъде отворена за посетители до края на празниците.


Дигитализират целия фотоархив на музея с над 100 000 кадъра
Целият фотоархив на Регионалния исторически музей в Смолян ще бъде дигитализиран. Той съдържа над сто хиляди картотекирани негативи, диапозитиви и кинофилми.



Иван Георгиев е най-успелият спортист за 2022 г. на хасковското спортно училище
Световният шампион и европейски вицешампион по силов трибой Иван Георгиев спечели приза "Спортист номер едно на спортно училище Стефан Караджа". Церемонията по награждаване се проведе в голямата зала на младежкия център в Хасково.


Коментари

Гледайте също