Новини 4 January 2023

  • 4 January 2023
  • 3.2k Преглеждания

Откраднаха три кутии с дарения от търговски обекти в Хасково
Кутии с парични дарения за болни деца са били откраднати в края на миналата година от търговски обекти в Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на полицията. Като извършители на престъплението са задържани малолетно момче на 12 г. и двама мъже на 21 и 36 г. И тримата са криминално проявени.



Кола падна в реката в Хасково
Лек автомобил падна в река Хасковска. Шофьорът е оцелял. По първоначална инфромация няма наличие на алкохол.


В Хасково предвиждат ремонти на улици за 15 млн. лв.
Обществена поръчка за ремонт на улици на стойност 15 млн. лв. обяви Община Хасково. Към момента за дейностите няма осигурено финансиране, но от местната администрация искат да проведат процедурата, за да може в случай, че се отпуснат пари, работата да започне веднага. С друга обществена поръчка се търси изпълнител за ремонт на междуселските пътища в общината.


Цените на абонаментите в Синята зона на Хасково са без промяна
Няма повишение на абонаментните такси за Синята зона в Хасково. Това съобщиха от Общинско предприятие “Тролейбусен транспорт”. Въпреки високата инфлация цените на услугата платено паркиране остават същите като миналогодишните.



Повишиха цената на водата в Кърджали с около 40%
Драстично повишиха цената на водата в област Кърджали. Увеличението е с около 40% или с 1.20 лв над досегашната цена.Хората недоволстват.


Близо седмица семейство от Хасково източва вода от мазето си след ВиК-авария на съседна улица
Близо седмица семейство от Хасково източва вода от мазето си след авария на уличен водопровод. Наложило се е хората да изхвърлят зимнината си. Притесняват се и заради напоените основи на къщата. Повече по темата, в следващия репортаж.


Поредна ВиК-авария в Хасково
ВиК-авария днес имаше и на улица „Кюстенджа“ в Хасково. Заради проблемът бе спряно водоподаването в района.


Над 1500 безплатни винетки на хора с увреждания от Хасково изтичат в първите месеци на 2023 г.
Повече от 1500 безплатни винетки, на хора с увреждания от Хасково, изтичат през първите месеци на 2023-та година. За да бъдат подменени е необходимо да се подадат документи поне 7 дни преди изтичането на срока им.


Намериха валута за над 2 милиона лева в камиони на Капитан Андреево
Недекларирана валута за над 2 милиона лева откриха при проверки на два товарни автомобила митническите служители на „Капитан Андреево“. На двамата шофьори, турски граждани, са повдигнати обвинения от прокуратурата.


395 деца са били родени в Кърджали през 2022 година
Трайна тенденция към намаляване на раждаемостта отчитат от Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Кърджали. Едва 395 бебета са били родени там през миналата година.


Момче е първото бебе за 2023 година в Смолян
Първото бебе в Смолян проплака на третия ден от началото на тази година. Момченцето се казва Росен и е с идеални размери.


Ски учител зарадва с подаръци многодетно семейство от село Сивино
Цял бус с подаръци получи многодетното семейство Мустафови от млад ски учител от Смолян. Венцислав Чавдаров се трогнал от репортаж на еТВ за трудния живот на фамилията и решил да помогне.


Христо Стоянов е третото ново попълнение на "Саяна Хасково"
„Саяна Хасково“ с трето ново попълнение. Към тима от Ямача се присъедини Христо Стоянов.


19 клуба подадоха заявки за анкетата "Спортист на Хасково" за 2022 година
Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти, отбори и треньор на Хасково ще се проведе в края на месец януари. Това съобщиха от пресслужбата на общината.



Коментари

Гледайте също