Новини 10 January 2023

  • 10 January 2023
  • 3.2k Преглеждания

"Златният гьол" минава в ръцете на държавата
Държавата поема извършването на дезинфекцията на българо-турската граница. Това съобщи на пункт „Капитан Андреево“ министърът на земеделието Явор Гечев. За целта ще бъде направена държавна фирма, която ще се управлява от няколко институции.



Трима пострадаха при катастрофа в Хасково
Жена и две деца пострадаха при катастрофа в Хасково. Произшествието стана тази сутрин на кръстовището до Зеленчуковия пазар.


Започна профилактика на уличното осветление в Хасково
Започна профилактика на уличното осветление в центъра на Хасково. Тя стартира след сигнал на еТВ, че много участъци са тъмни. Днес екипи на „Екопрогрес“ сменяха крушки и проверяваха за наличието на аварии.


Няма данни пожарът, при който загина 49-годишен мъж да е умишлен
Няма данни пожарът в Димитровград, при който загина 49-годишен мъж, да е възникнал в следствие на умишлени действия. Това съобщават от ОД МВР в Хасково. На сигнала вчера са се отзовали няколко противопожарни автомобили.


Проливен дъжд наводни улици в Хасково
Близо 17 литра на квадратен метър дъжд падна в Хасково днес следобед. Някои от улиците се превърнаха в реки. От Агенция пътна инфраструктура предупреждават шофьорите да бъдат внимателни и да не тръгват на път с автомобили, неподготвени за зимни условия.


Хотелиери и ски учители в Пампорово се помолиха за сняг
Молебен за здраве на работещите и туристите в Пампорово беше отслужен днес в родопския курорт. Хотелиери, ресторантьори и ски учители се помолиха за повече сняг и успешен сезон. Заради липсата на бяла покривка има отказ от резервации.


37 души са потърсили психосоциална подкрепа заради Covid-19
Психолози към БЧК в Кърджали оказват безплатна подкрепа на хора с депресивни състояния, породени от пандемията Covid-19 . Десетки са потърсилите помощ от началото на програмата.


Държавен архив-Смолян отбелязва 60-годишнината си с изложба
Държавният архив в Смолян празнува 60-годишен юбилей с изложба. В общо 29 табла са показани ценни документи и снимки от структурите в цялата страна.


Събират естествени коледни елхи за храна на животните в зоопарка
Събират естествени коледни елхи в зоокъта на Кенана. Те ще бъдат следпразнично лакомство за част от животните в зоологическата градина. Кампанията е ежегодна.


ФК "Димитровград - 1947" започна зимна подготовка
С пет нови попълнения започна подготовка отборът на „Димитровград“. От клубната управа коментираха, че до края на месеца се очаква да бъде подписан договор със спонсор.


Алейна Мехмед преминава в редиците на боксов клуб „Локомотив“ -София
Най-добрата кърджалийска боксьорка Алейна Мехмед се разделя с „Арда бокс“ и преминава в редиците на „Локомотив“ - София. Неин наставник ще бъде олимпийската шампионка Стойка Кръстева.


Младите баскетболисти ще тренират в Пазарджик на 14 и 15 януари
Трима състезатели от школата на баскетболния „Хасково“ са повикани на лагер за подбор на млади таланти. Поредният мини-камп ще се проведе в Пазарджик.


Коментари

Гледайте също