Новини 12 January 2023

  • 12 January 2023
  • 3.6k Преглеждания

Полицията разследва "златния гьол"
МВР започва разследване на фирмата, която от 10 години стопанисва „златния гьол“ на „Капитан Андреево“. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев при посещението си на граничния пункт. Той посочи, че след разкритите от НАП нарушения преди две години, все още няма образувана преписка и нито едно досъдебно производство.



Иван Демерджиев: Разследването срещу Минко Ангелов продължава
МВР продължава да работи по сигнала срещу областния управител на Хасково Минко Ангелов. "Не е толкова лесно обаче да се установят обстоятелствата". Това заяви на Капитан Андреево Иван Демерджиев.


Двегодишно дете от Смолян се задави с храна и почина
Дете на две години и четири месеца от Смолян се задави с храна и почина. Трагедията стана вчера вечерта. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.


Хиляди излязоха на протест в защита на енергийната сигурност на страната
Близо 3 500 души излязоха на протест пред Народното събрание в София в защита на енергийната сигурност на страната. Недоволството беше организирано от КНСБ и КТ Подкрепа. Към тях се присъединиха и работници от електроцентрали и мини в България.


Към момента Кърджали е далеч от епидемичната обстановка
Болните в Кърджали постепенно се увеличават, но областта все още е далеч от епидемичната обстановка. За да се установи кой тип вирусно заболяване циркулира в района, здравните власти ще изпратят проби до Националната лаборатория в София.


Поредно нерегламентирано сметище се е образувало в Хасково
Сигнал за нерегламентирано сметище ни изпрати зрител на еТВ. Стотиците изхвърлени гуми и други отпадъци се намират във вилна зона „Каменец“.


От ОДБХ в Хасково не са установили нарушения по време на Коледните и Новогодишните празници
Няма открити нарушения при проверките по време на Коледните и Новогодишни празници. Това съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Инспекторите са обиколили множество обекти, в които се произвеждат или предлагат хранителни продукти. Всички те са били изрядни.


Стартира общинската данъчна кампания в Димитровград
Данъчно задължените лица в Димитровград вече могат да извършват плащанията на дължимите местни данъци и такси за 2023 година. Сумите могат да се платят намясто в общината, на касите на Изипей, по банков път или с пощенски запис.


БЧК подпомага 20 деца от Кърджали чрез програмата "Топъл обяд"
За 12-та поредна година Българският червен кръст в Кърджали подпомага ученици в неравностойно положение чрез програмата „Топъл обяд“. Тя ще продължи до месец април - включително.


Хасковската библиотека получи дарение от българка, която живее в Германия
Ценно дарение от българка, която живее в Германия е получила хасковската библиотека „Христо Смирненски“. Жената е дала на културната институция записи на световноизвестни музиканти и оперни певци.


РДТ възстановява знакова постановка на сцена
Спектакълът "Калуня Каля", който е знаков за Родопския драматичен театър, ще бъде възстановен с променен актьорски състав. Това съобщи директорът на театъра Румен Бечев. Културната институция вече е готова с репертоара си за тази година.


Полузащитникът на "Арда" премина в "Локомотив"
„Арда“ се раздели с един от младите си играчи. Клубът напусна 22-годишният Христо Иванов.


Григор Димитров ще стартира участието си на Откритото първенство на Австралия
Григор Димитров ще стартира участието си на Откритото първенство на Австралия с мач срещу Аслан Карацев. Преди тази среща двамата имат по една победа един срещу друг. Двубоите от първи кръг в турнира от Големия шлем започват на 16 януари.



4 мача ще се изиграят в зала "Вълчо Даскалов"
Хандбалният шампионат в мъжката „Б“ група се подновява с турнир в Хасково. Пролетният полусезон в зона „Тракия“ стартира следващия месец. „Асти «91“ е трети във временното класиране.


Коментари

Гледайте също