Новини 13 January 2023

  • 13 January 2023
  • 3.6k Преглеждания

Кризата с лекарствата се задълбочава
Кризата с лекарствата се задълбочава. Над 300 търговски наименования липсват от аптеките в цялата страна. Близо 1/5-та от тях са антибиотици. Според фармацевтите причина за недостига е свитото производство на медикаменти, както и ръста на респираторни заболявания. От хасковската болница съобщиха, че нямат липси на лекарства.



13 500 пациенти с остри инфаркти са преминали през отделението по инвазивна кардиология в Хасково за 10 години
Близо 13 000 пациенти са преминали през инвазивната крадиология в Хасково за десет години. Това съобщи изпълнителният директор на хасковската болница д-р Георги Гелов. Днес се навършват 10 години от създаването на звеното за спешно лечение на инфаркти.


Откриха безжизненото тяло на издирваната Елена Паскова
Издирваната Елена Паскова от Чепеларе е открита мъртва. Планински спасител е намерил тялото й в дере близо до междинната лифтова станция на ски зона „Мечи чал".


Удариха жена на пешеходна пътека в Хасково
Възрастна жена беше ударена от лек автомобил в Хасково. Инцидентът стана на пешеходната пътека до училище „Васил Левски“.


Неявяване на експерти стана причина за поредното отлагане на делото за катастрофата край с. Загорско
Делото за катастрофата край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе, отново бе отложено. Причина за това стана неявяване на вещите лица, извършили третата автотехническа експертиза. Нейно копие днес показа Лютви Местан, който е един от обвиняемите.


Ползваме данъчни облекчения пред НАП с подаването на годишна декларация
И през тази година гражданите, получили облагаеми доходи през 2022 г., ще имат възможността да намалят данъчната си основа с предвидените в закона данъчни облекчения. Ако след ползването им се формират суми за възстановяване, те се изплащат в срок до 1 месец от датата на подаване на декларацията.


Все повече семейства получават помощи за ученици в Смолян
Два пъти повече семейства в Смолянско ще получат тази година еднократна помощ от 300 лева за ученици. От 1 януари влезе в сила подпомагането и на деца, записани във втори, трети и четвърти клас.


Подменят водопровод в Меричлери
Заради огромни загуби на вода и проблеми с налягането в къщите на хората, подменят водопровод в Меричлери. Ремонтът се извършва от ВиК.


98 двойки с репродуктивни проблеми са получили финансова помощ от община Кърджали
Близо 100 двойки с репродуктивни проблеми в Кърджали са били подпомогнати финансово от общината през последните 11 години. Обмисля се досегашната сума от 2000лв. да бъде увеличена.


Наблюдаваме прелитане на зелена комета край Земята
Зелена комета ще прелети край Земята за първи път от 50 хиляди години.Tя може да бъде видяна от Северното полукълбо с телескоп и бинокъл до края на месец януари. Още за космическото тяло, вижте в репортажа


Шест отбора ще се борят за хандбалната Купа България
Шестте най-добри отбора в България ще се борят за трофея от турнира за купата на страната по хандбал за девойки до 14 години. Състезанието е през уикенда в Хасково.


"Димитровград" се подсили в дефанзивен план
И петото ново попълнение на „Димитровград“ се присъедини към отбора по време на предсезонната подготовка. Тренировки с екипа на „синьо-жълтите“ започна Данаил Иванов.


Коментари

Гледайте също