Новини 16 January 2023

  • 16 January 2023
  • 4.4k Преглеждания

Хасково на крачка от грипната епидемия
Хасково е на крачка от грипната епидемия. 246 на 10 000 души е заболеваемостта за изминалата седмица. Според здравните власти броят на болните се покачва непрекъснато. Очаква се да бъде свикан Областен щаб, който да реши ще бъдат ли обявени и кога епидемия и грипна ваканция.



Затягат контрола при допускане на деца в забавачките в Димитровград
Засилен сутрешен контрол се въвежда от днес в детските градини в Димитровград. Мерките са във връзка с увеличения брой на деца с остри респираторни заболявания.



Двама съветника от Хасково напускат местния парламент
Двама съветника напускат Общинския съвет на Хасково. Единият е от коалиция „Демократична България – Обединение“, другият - от ДПС. Общинската избирателна комисия вече е прекратила техните правомощия.


МВР и прокуратурата провеждат акция "Хавала" срещу незаконната миграция
Започна акция срещу нелегалната миграция в цялата страна. Операцията, ръководена от прокуратурата и МВР, ще продължи до сряда.


Проведоха акция срещу конвенционалната престъпност в Хасково
304 лица и 238 моторни превозни средства са проверени при полицейска операция в Хасково. Трима души са арестувани за притежание на наркотици. В хода на акцията, свързана с конвенционалната престъпност, са проверени търговски обекти, заведения за хранене и заложни къщи.


Кметът на Смолян атакува високата цена на водата в съда
Кметът на Смолян Николай Мелемов иска отмяна на решението на КЕВР за цената на водата в областта. Той внесе жалба пред Административния съд в София, с която настоява решението да бъде обявено за незаконосъобразно.


Близо 170 души са вписани в регистъра на хазартно уязвимите лица
Близо 170 българи са подали заявление за вписване в регистъра на уязвимите лица на НАП за по-малко от месец. След двегодишно прекъсване администрацията поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост.


Кърджали подкрепи националния протест срещу насилието над животни
В Кърджали излязоха на протест срещу насилието над животни. Хората настояват за ефективни наказания, промени в закона и по-голям контрол относно популацията на бездомните животни. Освен в Кърджали протест имаше в още 16 града в страната.


Близо 6 милиона лева помощи за отопление са изплатени в Смолянска област
Сериозен ръст на средствата, изплатени като целева помощ за отопление за тази зима, отчитат от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Смолян. Общата сума достига близо 6 милиона лева.



ВиК-Хасково наводни мазе на къща, докато отстраняваше авария
От ВиК-Хасково наводниха мазето на къща при отстраняване на авария в района на площад "Спартак". Сигнал за ситуацията подаде собственикът на имота Тодор Чаръкчиев. Мъжът се притеснява, че къщата му отново може да бъде наводнена.



Нерегламентирани сметища замърсяват гориста местност край Кърджали
Поредните нерегламентирани сметища са се образували в гориста местност край Кърджали. Битовите отпадъци са захвърлени между селата Повет и Панчево.


Напълно обновена е ул. "Пеньо Хасърджиев" в Меричлери
Напълно готова е ул. „Пеньо Хасърджиев“ в Меричлери. Част от нея бе в отчайващо състояние. Ремонтът й е за 360 000 лв.


Пресъздадоха решителната битка за Освобождението на Харманли
145 години от Освобождението на Харманли от Османско иго бяха отбелязани в аванс. Пресъздадена бе решителната битка между руско-българските и местните турски войскови части.


В Димитровград обявиха общински ученически конкурс, посветен на смъртта на Васил Левски
В Димитровград стартира общинският ученически конкурс за рисунка „По стъпките към свободата“. Той е посветен на 150-годишнината от смъртта на Васил Левски. Крайният срок за предаване на творбите е 10 февруари.



Микяй Наим и Георги Иванов с поредни шампионски титли
Две титли, сребърен и бронзов медал, спечелиха димитровградските борци на Държавния личен шампионат за мъже в свободния стил. Златото за клуба донесоха Микяй Наим и Георги Иванов.



„Саяна Хасково“ стартира с успех зимната си подготовка. „Червено-белите“ спечелиха с 1:3 гостуването си на дубъла на „Берое“. Следващата контрола на хасковлии е срещу „Розова долина“.


„Арда“ загуби първата си контрола от „Марица“ Пловдив с 1:2
Тимът на „Арда“ загуби първата си контрола. Кърджалийци отстъпиха с 1:2 на „Марица“ (Пловдив).


"Етър '64" спечели Купа България след обрат срещу "Бяла"
Девойките на „Етър «64“ спечелиха хандбалната Купа България. Състезателките от Велико Търново триумфираха след успех на финала над отбора на „Бяла“.


Коментари

Гледайте също