Новини 17 January 2023

  • 17 January 2023
  • 3.6k Преглеждания

Убийство на 67-годишен мъж потресе жителите на село Гарваново
67-годишен мъж е убит в хасковското село Гарваново. Тялото на Атанас Николов е намерено снощи в дома му. Той е живеел сам. Полицията издирва извършителя на убийството. Версията, по която работят разследващите, е грабеж.



Задържаха предполагаемия извършител на убийството в Гарваново
В късния следобед днес от полицията в Благоевград съобщиха, че заподозреният за убийството в село Гарваново, е задържан при тях. Това е мъж на 30 години. Той е предаден на хасковските полицаи.


Кола отново отнесе стълб в Хасково
Лек автомобил се блъсна в стълб и ограда на бул. „Васил Левски“ в Хасково. Катастрофата се размина без пострадали. Заради инцидента се наложи от Общината да премахнат съоръжението. Наша проверка показа, че много от стълбовете в града, които са съборени по време на катастрофи, все още не са възстановени. Защо? - Вижте!



Община Смолян и фирма-превозвач се съдят за стотици хиляди левове
Съдебен спор за десетки хиляди левове се води от една година между община Смолян и една от фирмите-превозвачи в града. На втора инстанция общината е осъдена да заплати над 240 хиляди лева. Администрацията обжалва решението във Върховния касационен съд. Междувременно обаче фирмата е извадила изпълнителен лист и е запорирала общински имоти.


Задържаха двама мъже за контрабанда на марихуана
Двама мъже са задържани за опит за контрабанда на марихуана през граничен пункт Капитан Андреево. Дрогата е на стойност малко над 19 000 лева.



Община Димитровград иска да възстанови басейна с лечебна вода в Меричлери
Община Димитровград вече е преминала административната оценка на проектите, с които ще бъде възстановен басейна в Меричлери. Местната администрация кандидатства за средства за ремонт пред Норвежкия фонд. Предвидено е басейна с минерална лечебна вода и цялата прилежаща инфраструктура да бъдат напълно обновени.


Около 30% от родените в Кърджали деца са недоносени
Близо 30% от родените в болницата в Кърджали деца са недоносени. Според специалистите основната причина за преждевременните раждания е инфекция при майката.


Община Чепеларе ще бъде домакин на престижен форум, свързан със здравния туризъм
Община Чепеларе ще е домакин на Десетия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Юбилейният форум ще се проведе през септември, но в общината отсега се готвят за него.


Мото клуб "Atrox" организира парти в подкрепа на малкия Цеци
Благотворително парти ще се състои в помощ на 2-годишния Цеци от Хасково. Организатори са рокерите от мото клуб „Атрокс“. Детенцето има нужда от средства за скъпоструващи изследвания и лечение в чужбина.



Представиха книгата на отец Димитър "Църкви и параклиси в Хасковска духовна околия"
На днешния празник Антоновден бе представена книгата „Църкви и параклиси в Хасковска духовна околия“. Автор на творбата е свещеникът Димитър Евтимов. В своя труд той е изследвал над 160 християнски обекта.


Расте интересът към ретро автомобилите в Кърджали
Расте интересът към ретро автомобилите в Кърджали. Ентусиастите в наскоро учредения мото клуб се увеличават и призовават всеки, който иска да се присъедини към тях, да го направи.


Преслав Боруков премина в "Арда"
Преслав Боруков е най-новото попълнение на „Арда“. Нападателят за последно носи екипа на "Локомотив" (Пловдив).


Григор Димитров с успех в първи кръг на Откритото първенство на Австралия
Григор Димитров стартира с победа участието си на „Australian open”. Българинът се наложи над Аслан Карацев. Хасковлията спечели двубоя с 3:0 сета.


"Хебър" измести "Хасково" от върха в таблицата на баскетболната "А" група
„Хебър“ измести „Хасково“ от първото място в баскетболния шампионат. Тимът от Пазарджик има аванс от една точка.


Коментари

Гледайте също