Новини 19 January 2023

  • 19 January 2023
  • 3.4k Преглеждания

Намериха оръжието, с което е било извършено убийството в Гарваново
Намериха оръжието, с което е бил убит 67-годишният Атанас Николов от село Гарваново. Утре в Окръжен съд- Хасково ще се гледа мярката за неотклонение на задържания като извършител на престъплението Александър Александров.



Обвиниха турски гражданин за контрабанда на кокаин
39-годишен турски гражданин е задържан за 72 часа по обвинения в контрабанда и употреба на наркотици. Арестът е бил извършен на граничен пункт „Капитан Андреево“. Намереният кокаин е на стойност над 777 000 лева.


Районната прокуратура в Кърджали се самосезира след публикация за насилие над дете
Районна прокуратура–Кърджали се самосезира и разпореди проверка за насилие спрямо дете. Разследването е стартирало след публикации в Интернет


Хасково празнува 145 години свобода!
Хасково празнува 145 години свобода! Празникът бе отбелязан с камбанен звън от всички храмове в града. Политици, военни, общественици и граждани поднесоха цветя и сведоха глави в знак на признателност към всички, които са загинали за Освобождението на Хасково от Османско иго.


Силният вятър пречупи дърво в центъра на Хасково
Над 80 км в час достигна скоростта на вятъра в Хасково. Дърво бе пречупено в центъра на града, а като по чудо няма пострадали. Междувременно отново в областния център бяха регистрирани рекордно високи температури.


Кандидатстват за средства за ремонт на учебни заведения в Хасково по Националния план за възстановяване и развитие
Община Хасково има намерение да кандидатства за цялостен ремонт на 3 училища и 4 детски градини. Финансирането ще бъде отпуснато по Националния план за възстановяване и устойчивост. Преди това обаче Общинският съвет трябва да даде съгласие.


В Елховец най-после се радват на нов асфалт
Жителите на рудоземското село Елховец най-после могат да се порадват на нов асфалт на пътя до населеното място. Продължаващият с месеци ремонт на 13-километровата отсечка от Рудозем до язовир Пловдивци е на финалната права.


Три обществени водоизточника в Кърджали с наличие на Ешерихия коли
Бактерии има във водата на три обществени водоизточника в Кърджали. Ешерихия коли е открита от Регионалната здравна инспекция в града. Здравните власти предупреждават, че течността от тези чешми не е годна за консумация.


111 проекта с европейски средства са реализирани в област Кърджали през 2022г.
През изминалата 2022-ра година в област Кърджали са били реализирани над 110 проекта с европейски средства. По-голямата част от тях са свързани със селското стопанство, производството и социалните услуги.


Дигитален център заработи в Регионалната библиотека в Смолян
Нов дигитален център беше обособен в Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян. Закупена е модерна техника, с която ще се сканират и архивират над 4200 библиотечни единици.



Изложба на Емилио Илтурко е подредена в галерия"Форум".
Изложба живопис на художника Емилио Илтурко е подредена в галерия „Форум“ в Хасково. Тя се състои от 34 картини. В тях художникът е изобразил теми, свързани с живота му в Италия, където се мести да живее преди 32 години.


Гришо се изправя в сблъсък с Джокович
Григор Димитров се класира за трети кръг на „Australian open”. Българинът записа убедителна победа над сърбина Ласло Джере с 6:3/6:2/6:0. В следващия кръг Димитров ще играе срещу Новак Джокович.



Две от новите попълнения на "Арда" се разписаха във вратата на "Димитровград"
„Арда“ разби „Димитровград“ в контролна среща. Тимът на Александър Тунчев се наложи с 5:0.


18 състезатели от Хасково ще участват на републиканското първенство по борба
Враца е домакин на Държавното лично първенство по борба за кадети. Първенството стартира утре със схватките в свободния стил.


Коментари

Гледайте също