Новини 20 January 2023

  • 20 January 2023
  • 3.5k Преглеждания

Оставиха в ареста обвинения за убийството в Гарваново
Задържаният за убийството в Гарваново Александър Александров остава за постоянно в ареста. Това реши хасковският окръжен съд. Според обвинението има достатъчно събрани доказателства, че мъжът е извършил престъплението.



Автoмобил горя на паркинг в Хасково
Лек автомобил е горял вчера вечерта в Хасково. Колата се е намирала на паркинг зад жилищна сграда. Причините за пожара все още се изясняват.


Разследват родителите на 6-годишно дете от Кърджали след сигнали за насилие
Задържаха родителите на 6-годишно дете от Кърджали след сигнали за насилие над него. Както вчера съобщихме Районната прокуратура се самосезира след публикации в социалните мрежи, на които се виждат изгаряния по лицето на малолетното момче.


4 години условна присъда и 10 хиляди лева глоба получи собственик на незаконна автоморга край Хасково.
4 години условна присъда и 10 хиляди лева глоба получи собственик на незаконна автоморга в Хасково. Наказанието е определено след споразумение между Районната прокуратура и адвоката на подсъдимия.


Специалисти: Грипът се лекува с противовирусни препарати
Две разновидности на грип и новият вариант на Ковид тормозят хасковлии от месец насам. За да се назначи правилно лечение, е необходимо да се направи комбиниран тест, с който да се изолира причинителя на инфекцията. Това коментираха пред журналисти лекари от Първа поликлиника в Хасково.



60% от децата в детските градини в Хасково отсъстват
60% от децата в детските градини в Хасково отсъстват поради заболяване. Това показват данните на местната администрация. Около 1/3-та от персонала също не е на работа. В забавачките е въведен по-стриктен филтър, както и честа дезинфекция.



Земетресение с магнитуд 3,3 по Рихтер разлюля част от Кърджали и Хасково
Земетресение с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер разлюля част от Кърджали и Хасково. Епицентърът се оказа близо до село Звиница.


Неонатологичното отделение в Хасково получи реанимационна маса и кувьоз
Реанимационна маса и кувьоз получи „Неонатологичното отделение“ на Многопрофилната болница в Хасково. Дарението е от кампания на Фондация „Нашите недоносени деца“, а в акцията са се включили десетки.


12 хиляди лева събра и дари Община Смолян за лечението на малката Стефани
12 хиляди лева бяха събрани от продажбата на календара на Община Смолян за 2023 година. Кампанията беше благотворителна в помощ на 4-годишната Стефани. Днес кметът Николай Мелемов връчи дарението на майката на детето.


Млади фотографи от Смолян излагат творбите си в библиотеката
Две изложби представиха в библиотеката млади фотографи от Смолян. Те се занимават с изкуството благодарение на проект, финансиран от Национален фонд "Култура".


Хасковски тракийци отбелязаха Бабинден
Бабинден в аванс отбелязаха от тракийско дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково. Специален поздрав за хасковските тракийци отправиха децата от певческата група на училище „Шандор Петьофи“.


Три баскетболни мача ще се играят в Хасково в неделя
Три мача от елитния баскетболен шампионат за юноши ще се изиграят в неделя в Хасково. Програмата стартира с двубоя между домакините и отбора на "Димитровград". Във втората си среща хасковлии излизат срещу "Хебър".



Започна МТ по бадминтон "Братя Касабян"
Започна поредното издание на международния турнир по бадминтон „Братя Касабян“. Заявките за участие в надпреварата са над 150.


Коментари

Гледайте също