Новини 23 January 2023

  • 23 January 2023
  • 3.4k Преглеждания

Частичното бедствено положение в Ардино е отменено, ситуацията в областта е спокойна
Проливните дъждове в област Кърджали откъснаха за денонощие няколко населени места в община Ардино. Към момента ситуацията е спокойна, частичното бедствено положение е отменено.



Рекордно: 175 литра на кв.м. дъжд в Златоград!
Рекордните 175 литра дъжд на квадратен метър се изсипаха в Златоград. Въпреки това няма данни за наводнения. Регистрирани са локални свлачища, които вече са разчистени.


Обвиниха 46-годишен турски гражданин за пренасяне на контрабандни цигари на стойност над 10 милиона лева
5 000 лв глоба и забрана да излиза от страната. Това постанови хасковския Окръжен съд за 46-годишен турски гражданин. Той е обвинен за пренасяне на контрабандни цигари на стойност над 10 млн лева. Днес магистратите гледаха мярката за неотклонение на мъжа.



Откриха различни видове наркотици на 3 адреса в Хасково
Различни наркотици са открити в Хасково при 3 случая. Това съобщават от ОД на МВР. Двама от задържаните не са познати на полицията.


Магистрала Русе - „Маказа“ може да замести изграждането на Околовръстен път на Кърджали
Изграждането на нова магистрала може да замени нуждата от Обходен път на Кърджали. Идеята е била обсъждана на среща в Регионалното министерство. Това съобщи днес при посещението си в родопския град зам.- председателя на Народното събрание Никола Минчев.



Бойко Борисов в Златоград: Ще похарчим едни 80 милиона, за да произведем същия резултат
"Ние искаме съдебна реформа, нашите депутати подкрепят внесените закони и се надявам те да бъдат приети още в този парламент". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти от областите Смолян, Кърджали и Хасково.


Данъчната кампания в Хасково започва
Стартира плащането на общинските данъци и такси в Хасково. От местната данъчна дирекция напомнят, че при плащане на пълния размер на годишния налог до 2-и май се ползва 5% отстъпка.


Здравната вноска за безработните остава 28,40 лв.
Здравната осигуровка през новата година остава без промяна. Хората, които сами внасят задължителните си здравноосигурителни вноски и не са регистрирани като самоосигуряващи се лица, ще продължат да плащат по 28,40 лева. От офиса на НАП в Хасково обясняват, че това е така, тъй като минималният осигурителен доход остана без промяна



Около 30% от нарушенията в строителния бранш в Хасково са за липса на трудов договор
Близо 30% от нарушенията, регистрирани в строителния бранш, са за липса на трудов договор. Това показват резултатите от тематични проверки на сектора от хасковската инспекция по труда. Сред другите регистрирани нередности най-често са пропуски в нормите за здравословни и безопасни условия на труд.


Ледената пързалка в Хасково отново заработи
Ледената пързалка в Хасково отново заработи. Заради рекордно високите температури през миналата седмица се наложи съоръжението временно да затвори врати.


Отличиха със златен медал ученик от математическата гимназия в Хасково
Златен медал от Националното състезание по лингвистика спечели Петър Велев от 8-ми клас на Природо-математическата гимназия Акад. “Боян Петканчин“ в Хасково. С отличия от състезания по лингвистика и математика са още 5-ма възпитаници на училището.


Цветелин Петров откри головата си сметка за "Саяна Хасково"
„Саяна Хасково“ спечели и втората си контрола от зимната подготовка. „Червено-белите“ се наложиха с 1:0 над „Розова долина“. Единственото попадение в мача реализира Цветелин Петров.


"Димитровград" срази "Локомотив" (Стара Загора) в контролна среща
"Димитровград" постигна изразителен успех във втората си контрола. Тимът победи "Локомотив" (Стара Загора) с резултат 7:1.


Дженев постигна втора победа на Откритото първенство на Австралия
Адрияно Дженев се класира за осминафиналите на „Australian open”. Хасковлията победи сърбина Зоран Лудоски с 2:0 сета. Успехът бе втори за Адрияно в турнира при юношите. На осминафиналите той ще играе срещу №3 в схемата Александър Блок от Белгия.


Юношите на баскетболния "Хасково" с изразителни победи над "Димитровград" и "Хебър"
Юношите на баскетболния „Хасково“ оглавиха класирането в елитното първенство. Тимът записа две победи през уикенда.


Коментари

Гледайте също