Новини 25 January 2023

  • 25 January 2023
  • 3.5k Преглеждания

Прерязаха лентата на обновения подход на монумента на Богородица в Хасково
Откриха обновения подход към монумента на Света Богородица в Хасково. Кметът на Общината Станислав Дечев посочи, че това е един от най-трудно изпълнените проекти, тъй като се е реализирал във време на растяща инфлация и ковид-пандемия. Преди прерязването на лентата, спазвайки православната традиция, водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Никола от църквата “Свети Архангели Михаил и Гавраил”.



Министърът на икономиката от Кърджали: Компенсациите за горивата ще се забавят
Предвидените компенсации за горивата трудно биха влезли в сила от 1 март. Това заяви днес в Кърджали министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Той посети родопския град във връзка с откриване на нов индустриален цех.


Жители на Асеновград са против изграждането на мраморни кариери в близост до домовете им
Жители на няколко села дойдоха на заседанието на Общинския съвет в Асеновград, за да поискат подкрепа от общинските съветници. Хората настояват да бъде спряно изграждането на две нови кариери в близост до домовете им.


2 000 лв. глоба за собственика на кучето, което нахапа 10-годишно дете в с. Въгларово
2 000 лв. глоба ще плати собственикът на кучето, което нахапа жестоко 10-годишно момче в село Въгларово. Санкцията бе наложена от Районeн съд-Хасково. Инцидентът стана през лятото на миналата година. Детето беше с опасност за живота. Оцеля като по чудо.


Индексация на договорите за водния проект на Смолян искат строителните фирми
Фирмите, които работят по водния цикъл на Смолян, поискаха индексация на договорите си. Увеличението от 91-ин на 98 милиона лв. ще се обсъжда на предстоящото заседание на Асоциацията по ВиК. Становището трябва да бъде гласувано и от Общинския съвет на утрешното им заседание.


Хасковлии са песимисти за резултатите от изборите през април, но повечето ще гласуват
Хасковлии не са оптимисти за резултатите от извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 2-ри април. Това показва анкета, направена от екип на еТВ. Въпреки че не очакват промяна, по-голяма част от хората ще отидат до урните.


Смолянската болница приключи 2022-ра без просрочени задължения
Смолянската многопрофилна болница е приключила 2022-ра година с положителен финансов резултат и без просрочени задължения. Това съобщи директорът д-р Марин Даракчиев. Това е най-голямото здравно заведение в областта, което приема пациенти и от всички общини в региона.



119 непълнолетни лица са били наети на работа през 2022 г.
119 разрешения за приемане на работа на непълнолетни лица са издали от „Инспекцията по труда“ в Хасково през миналата година. Това стана ясно на пресконференция днес. Работодателите, които наемат лица под 18 години без издадено разрешение, се докладват на прокуратурата.


107 деца се отглеждат в приемни семейства в Хасковска област
107 деца се отглеждат в приемни семейства в Хасковска област. Това сочат данните на регионалната дирекция "Социално подпомагане". През миналия месец са били осиновени 3 деца, като две от тях са заминали за чужбина.


Арт галерия „Кръг“ с фотоизложба, посветена на жертвите на Холокоста
Арт галерия „Кръг“ в Кърджали представи фотоизложба, посветена на жертвите на Холокоста. В нея могат да се видят интересни снимки и информация за мемориалите, издигнати в памет на избитите в нацистките лагери.


Ученици от Харманли надникнаха в студиото на еТВ
Възпитаници на Основно училище „Иван Вазов“ в Харманли влязоха в ролята на водещи на новините по еТВ. Децата се запознаха с процеса на изработката на репортажите преди тяхното представяне пред широката публика.


Трима футболисти на "Саяна Хасково" пропускат контролата със "Спартак", заради контузии
Контролата на „Саяна Хасково“ със „Спартак“ (Пловдив) ще се играе на стадиона в село Оризари. Това потвърдиха днес за еТВ от ръководството на „червено-белите“. Заради контузии част от футболистите на Живко Желев ще пропуснат приятелската среща.



Адрияно Дженев отпадна от Откритото първенство на Австралия
Адрияно Дженев отпадна от надпреварата за юноши на Откритото първенство на Австралия. Хасковлията допусна поражение от поставения под номер 3 в схемата Александър Блокс. Белгиецът спечели мача с 2:0 сета.


"Арда" стартира пролетния дял на волейболното първенство с домакинство на "Попово 09"
Волейболният шампионат в източната група на Висшата лига се подновява на 4 февруари. В първия си мач за годината „Арда“ приема „Попово 09“.


Коментари

Гледайте също