Новини 6 February 2023

  • 6 February 2023
  • 3.5k Преглеждания

Участък от АМ "Марица" е в окаяно състояние. Въведоха ограничение на скоростта за движение
Заради влошеното състояние на участък от АМ „Марица“ е въведено ограничение на скоростта. На места пътната настилка е разбита. Пропуквания има дори по аварийната лента.



Няма регистрирани бездомни лица за зимния сезон на 2023-та година
Няма новорегистрирани бездомни хора на територията на община Хасково. Това съобщиха от агенция „Социално подпомагане“. Данните са за зимния сезон на тази година.


Партиите и коалициите не се разбраха за състава на РИК-Хасково
Секретарското място стана причина партиите и коалициите да не се разберат за състава на Районната избирателна комисия в Хасково. Мястото бе поискано от представителите на ДПС, „БСП за България” и „Демократична България – Обединение”.


Павел Гатев отново ще е председател на РИК - Кърджали
За разлика от Хасково, в Кърджали партиите и коалициите постигнаха съгласие и избраха състав на Районната избирателна комисия. Председателският пост отново е за “Продължаваме промяната”.


Автомобилите се удариха в отсечката между селата Гарваново и Татарево
Без опасност за живота са пострадалите при катастрофата, която стана на пътя между Хасково и Минерални бани в събота. Това съобщават от пресцентъра на МВР.


В МВР- Хасково търсят началник на сектор
Обявиха конкурс за началник на сектор в Областна дирекция на МВР - Хасково. Търси се ръководител на „Управление на собствеността и социални дейности“.


Все повече млади хора имат хазартна зависимост
Все повече млади хора имат хазартна зависимост. За това алармират психолози, сблъсквали се с проблема. Какви опасности крие пристрастеността към залаганията, вижте в репортажа.


Безплатни прегледи за рак на гърдата в памет на Златина Карова
Безплатни прегледи по повод Световния ден за борба с рака бяха организирани в Смолян. Кампанията се провежда за втора година.


Две виетнамски прасета са новите обитатели на хасковския зоокът
Две виетнамски прасета са новите обитатели на зоокът "Кенана". Те са от мъжки и женски пол и се очаква скоро да създадат свое поколение.


Ивайло Тонев отбеляза над 40 точки при победата над "Раковски"
Баскетболистите на Хасково записаха нова изразителна победа в зона “Юг” на “А” група. Тимът срази “Раковски” с резултат 104:62 точки. Ивайло Тонев завърши мача с 41 точки.



14-годишен юноша на "Саяна Хасково" се разписа във вратата на "Загорец"
„Саяна Хасково” записа трети успех по време на зимната подготовка. „Червено-белите” се наложиха с 2:0 над „Загорец”.


Стартира пролетният полусезон във волейболната Висша лига
Волейболният „Арда“ стартира пролетния полусезон във Висшата лига с победа. Кърджалийският тим се наложи над "Попово" с 3:1 гейма. В Смолян местният „Родопа“ записа победа и загуба при подновяването на първенството.


Хандбалистките на "Хасково" записаха две победи в първенството за девойки до 16 години
Хасково бе домакин на кръг от шампионата по хандбал за девойки до 16 години. Домакините постигнаха две победи.


Коментари

Гледайте също