Новини 7 February 2023

  • 7 February 2023
  • 700 Преглеждания

В районното мюфтийство в Хасково вече има постъпили дарения за пострадалите при земетресението в Турция
В Хасково вече започнаха да даряват средства за пострадалите от разрушителното земетресение в Турция. Кампания бе подета от районното мюфтийство.БЧК с кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция
И Българският червен кръст стартира кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите при земетресението в Турция. На няколко места в област Кърджали вече са поставени касички за дарения.


В Борино събират помощи за пострадалите от земетресенията в Турция
Малката родопска община Борино също стартира благотворителна кампания в помощ на пострадалите в южната ни съседка. В местната управа вече е получен списък с най-нужното за доставка до засегнатите райони.


Оставиха за постоянно в ареста мъж, обвинен в трафик на дрога
Оставиха за постоянно в ареста 34-годишен турски гражданин, обвинен в трафик на над 50 килограма марихуана. Той бе задържан при опит да премине българо-турската граница.От полицията продължават с разследването на причините за пожара
Пожар избухна в апартамент в Хасково. Пламъците са обхванали жилище в блок, намиращ се на улица „1-ви май“.Недоволство заради новите заявления за гласуване с подвижна секция
Медицинската бележка от лекар отново да бъде сред изискванията за гласуване с подвижна секция, настояват от Организацията на хората с увреждания в Кърджали. На този етап опцията не е включена в заявленията, което може да попречи на много хора да упражнят своя вот.


Тракийци и ученици почетоха Капитан Петко войвода
123 години от смъртта на Капитан Петко войвода бяха отбелязани днес в Хасково. Венци и цветя пред неговия паметник поднесоха хасковски тракийци и деца от две училища в града.


Честват 160 години от изграждането на църквата в с. Черногорово
В Черногорово се готвят за честването на 160 години от изграждането на църквата "Свети Харалампий". Тържеството ще бъде на връх храмовия празник, който е в петък.


Евгени Будинов представя "Вечеря за глупаци" на хасковска сцена
Постановката „Вечеря за глупаци“ от Франсис Вебер ще бъде представена на хасковска сцена. Премиерата е утре в театър „Иван Димов“. Спектакълът е под режисурата на Евгени Будинов.


Провокират детското въображение с конкурс, посветен на Националния празник 3-ти март
Конкурс на тема "Духът на свободна България" организират от къщата-музей "Ласло Наги" и Регионалния исторически музей в Смолян. Инициативата е посветена на Националния празник 3-ти март. Целта е чрез конкурса да се провокира въображението на децата.


"Саяна Хасково" с обрат срещу третия отбор на "Лудогорец"
„Саяна Хасково“ победи третия тим на „Лудогорец“ след обрат. Домакините спечелиха контролата с 2:1.


Класиците на "Ангел войвода" спечелиха два медала на ДЛП
Две отличия спечелиха класиците на “Ангел войвода” на Държавното първенство по борба за момчета. Хасковлии стигнаха до сребърен и бронзов медал.


Хасковлии с куп отличия на ДП по бадминтон
Масово хасковско присъствие на почетната стълбичка на Държавното първенство по бадминтон за мъже и жени. Стефани Стоева и Даниел Николов спечелиха по три титли.


Коментари

Гледайте също