Новини 20 February 2023

  • 20 February 2023
  • 3.6k Преглеждания

Арести в Кърджали заради съмнения за корупция при провеждане на шофьорски изпити
Двама души са арестувани заради съмнения в корупция при провеждане на шофьорски изпити в Кърджали. По случая са разпитани осем лица.



Отвориха гише на КАТ в Паспортна служба - Хасково
Отвориха ново гише на сектор „Пътна полиция“ в Хасково. То се намира в сградата на Паспортна служба. Намясто се приемат заявления за издаване на шофьорски книжки с бърза или ускорена поръчка. Могат също така да се плащат глоби, наложени за нарушения на Закона за движение по пътищата.



Задържаха контрабандни лекарства на Капитан Андреево
Голямо количество медикаменти в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, откриха митническите служители на Капитан Андреево. На водача - косовски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.


БЧК-Хасково изпрати дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
Над 400 кашона със стоки от първа необходимост потеглиха от Хасково за София. Даренията са за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Те са събрани от БЧК-Хасково.


Демерджиев в Смолян: Крайно време е хората да се доверят на полицията
Ще направим всичко необходимо да противодействаме на купуването на гласове. Това заяви в Смолян министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той пристигна в областния град за годишния отчет на полицията.


Общините Хасково и Димитровград свикват консултации за определяне състава на СИК
Общините Хасково и Димитровград свикват консултации за определяне на състава на секционните избирателни комисии. Право на участие в срещата имат всички политически формации.


959 безплатни винетки за инвалиди са били издадени през месец януари 2023-та година в Хасково
959 безплатни винетки за инвалиди са били издадени през месец януари в Хасково. Това съобщиха от дирекция “Социално подпомагане“. Лицата, които отговарят на условията, но не са се възползвали от услугата, могат да го направят до края на годината.


Поредна санкция за животновъда, който отглежда добитък в чужд имот на улица "Пещера" в Хасково
Започна разчистването на тоновете боклуци от имота в края на улица "Пещера" в Хасково. Преди повече от месец Ви показахме, че на мястото са изхвърлени отпадъци, сред които гуми и дори кости от умрели животни. От общинската служба КОРЗ отново наложиха санкция на животновъда.


Откриха паметна плоча на Васил Левски в село Гарваново
Паметна плоча на Васил Левски бе открита в двора на църквата „Свети безсребреници Козма и Дамян“ в село Гарваново. Именно там Апостолът на свободата е нощувал, когато е посетил хасковския регион, за да създаде таен революционен комитет.


Гимназисти участваха в изнесен урок в Административен съд-Хасково
Ученици от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ се запознаха с правата и задълженията на съдиите по време на изнесен урок в Административен съд-Хасково. Лектор на беседата бе председателят на институцията Василка Желева. Събитието е част от Образователната програма на Висшия съдебен съвет, която се реализира за поредна година.


"Саяна Хасково" стартира пролетния полусезон с победа над "Асеновец"
„Саяна Хасково“ стартира с победа пролетния полусезон. В първи мач след подновяване на шампионата „червено-белите“ се наложиха с 2:1 над „Асеновец“. „Димитровград“ завърши 2:2 с „Ямбол“.


Баскетболният "Хасково" победи "Хебър" в дербито на шампионата
„Хасково“ взе дербито с „Хебър“. Баскетболистите на Янко Желев се наложиха с 91:83 точки.


Волейболният "Родопа" отново допусна загуба у дома
Волейболистите на "Родопа" с домакинска загуба. Смолянчани отстъпиха с 1:3 гейма на "Черноморец" – Бяла.



Кърджали избира Спортист на столетието
В Кърджали стартира инициатива за обявяване на Спортист на столетието. До средата на месец март общината ще събира предложения. Те ще бъдат обобщени в анкета, в която ще може да гласува всеки желаещ.


Започнаха ученическите игри по волейбол
Започнаха общинските ученически игри по волейбол в Хасково. Днес се изиграха 5 срещи.


Коментари

Гледайте също