Новини 22 February 2023

  • 22 February 2023
  • 3.5k Преглеждания

Месец преди изборите сменят директора на полицията в Хасково
Кадрова рокада в полицията в Хасково. От днес областната дирекция е с нов шеф. Това е Любомир Николов – бивш заместник директор на ГДБОП. Досегашният началник Атанас Ненков става съветник на министъра на вътрешните работи.



Подмяната на водопровода на хасковската улица "22-ри септември" ще започне до няколко месеца
Подмяната на водопровода на ул. „22-ри септември“ в квартал „Бадема“ ще стартира до няколко месеца. Това съобщи зам.-кметът на Хасково Динко Тенев. Живущите в района обявиха стачна готовност заради честите аварии и безводие. Със смяната на тръбата ще се подобри и водоснабдяването, съобщи управителят на ВиК- Хасково Божидар Желязков.


Кърджали изпрати 12-тия тир с помощи за пострадалите в Турция
Продължава подкрепата на жителите от област Кърджали за пострадалите при земетресението в Турция. Днес от родопския град отпътуваха два нови тира с помощи.



Туризъм по нашенски!
Изхвърлени отпадъци замърсяват природата в района на връх Аида. Сигнал за разпилените боклуци ни подадоха наши зрители. Каква бе картината намясто, вижте.



Създават дигитална платформа за компютърни курсове
Дигитална платформа за компютърни курсове ще бъде създадена до средата на следващата година. Това съобщиха на пресконференция от хасковската дирекция "Регионална служба по заетостта". Идеята е по този начин да се повиши професионалната компетентност на безработните лица и да се задоволят нуждите на пазара на труда.


Отново въведоха Синя зона в комплекс „Младост“ в Кърджали
Отново въведоха Синя зона в комплекс „Младост“ в Кърджали. Заради масовото недоволство мястото беше извън обхвата на платеното паркиране, но за кратко. Днес живущите в района бяха изненадани, че зоната отново функционира.


Стотици хасковски деца казаха "Не" на тормоза в училище
Хасково отбеляза Деня срещу тормоза в училище. В центъра на града бяха поставени пана с послания срещу насилието. Те са дело на хасковски ученици. По традиция местната администрация облече розова фланелка с надпис „Не на тормоза“.



Ателие за мартеници е отворено в Младежки център -Хасково
Деца и младежи от Хасково изработваха мартеници в Младежкия център. Ателието се организира за поредна година от Школата по етнография. Ръчно направените амулети за здраве ще бъдат раздавани в центъра на града на 1 март.


Деца твориха мартеници в традиционните ателиета на РИМ в Смолян
Близо 400 деца от Смолян се включват в традиционните мартенски ателиета, организирани от Регионалния исторически музей. Заедно с това те се запознават с обичаите, характерни за празника.


"Саяна Хасково" ще играе срещу "Спартак" в турнира за купата на АФЛ
„Саяна Хасково“ ще играе срещу „Спартак“ в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Това стана ясно, след като пловдивчани победиха „Родопа“.


90 млади скиори в четиридневна надпревара за купите "Пампорово" и "Чепеларе"
90 момичета и момчета от цялата страна участват в надпреварата за купите "Пампорово" и "Чепеларе". Състезанията се провеждат на писта „Стената“.



Коментари

Гледайте също