Новини 24 February 2023

  • 24 February 2023
  • 4k Преглеждания

14-годишно момиче е с опасност за живота, след като падна от втория етаж на общежитие в Хасково
14-годишно момиче е с опасност за живота, след като е било открито на земята пред общежитието на езиковата гимназия в Хасково. Сигнал за инцидента е подаден рано тази сутрин от възпитателя, който е бил на смяна. Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицията и спешни медици.



Уволниха шефката на РИОСВ - Хасково Наталия Пачеманова
Уволниха директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. От днес Наталия Пачеманова освобождава поста, а длъжността ще бъде заета от друг, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Инспекторатът към министерството е установил редица нарушения и пропуски в работата на екоинспекцията, за което е сезирана и прокуратурата.


Една година от войната в Украйна
Общото събрание на ООН призовава с резолюция Русия да прекрати военните си действия в Украйна. В първата годишнина от войната Украйна осъмна със сражения в Донецкия район и с предупреждения за нови руски атаки. Според статистика на Организацията на обединените нации войната е отнела живота на близо 8 хиляди цивилни. Над 13 хиляди са ранените. 8 милиона украинци са станали бежанци.


Партиите не се разбраха за съставите на СИК в община Хасково
Партиите в Хасково не постигнаха съгласие за състава на секционните избирателните комисии за изборите на 2 април. В ябълката на раздора се превърна председателското място в първа секция. Ръководната позиция бе желана и от ДПС, и от БСП. Предстои съставите на секциите в общината да бъдат определени служебно от РИК.


Прокуратурата ще проверява качеството на водата в девинското село Осиково
Окръжна прокуратура - Смолян започва спешна проверка на качеството на водата в девинското село Осиково. Това се случва след сигнал до главния прокурор. Жителите на Осиково предупредиха, че няма да плащат новата цена на водата.


Увеличиха цената на автобусните билети в община Димитровград
С 50 стотинки увеличиха цената на автобусните билети в Димитровград. Повишението засяга пътуващите към почти всички села от общината, както и към населени места в съседни общини.


Ще преместят Дома за стари хора от Фатово в Смолян
Домът за стари хора в село Фатово да бъде трансформиран и преместен в Смолян. Това решиха общинските съветници на последното си заседание. Местната администрация ще търси средства за ремонт на сградата, в която ще се помещава новата социална институция.


Милиони са изпратените от БЧК средства за пострадалите в Турция и Сирия
Близо 2 000 000 лв. са изпратени от фондонабирателната сметка на БЧК за пострадалите при земетресението в Сирия и Турция. Кампанията продължава и в момента.


За по-малко от 2 месеца установиха 24 работници без трудов договор в хасковско
24-ма работници без трудов договор са установили от хасковската „Инспекция по труда“ от началото на тази година. Нарушението носи риск най-вече за служителите, тъй като правата им остават незащитени. Всеки може да провери дали работи недекларирано в специална платформа в интернет.



Наградиха най-добрите проекти за реконструкция на водната кула в Димитровград
„По стъпалата на времето“ е проектът за реконструкция на водната кула в Димитровград, който спечели 1-во място в конкурса за млади архитекти. Идеята, символът на града да се превърне в хронологична историческа изложба, получи одобрението на журито. Наградата на гражданите на Димитровград взе проект, озаглавен „Водната кула“.


Издигнаха три клади за празника Сирни Заговезни в с. Бряст
В димитровградското село Бряст започна подготовката за Сирни Заговезни. Рано тази сутрин бяха издигнати трите клади, които ще бъдат запалени на празника. На Сирни Заговезни в село Бряст честват и Деня на чавгата.


Кукерите на ОУ "Любен Каравелов" гонят злите сили в Хасково
С кукерски парад и прескачане на огън възпитаниците на ОУ “Любен Каравелов“ отбелязаха Сирни Заговезни в аванс. В двора на учебното заведение бе пресъздаден и обичаят „ хамкане“.


Родственик на Васил Левски представи книга за Апостола в Кърджали
Книгата „Васил Левски по спомени на Васил Караиванов – първи братовчед на Апостола“ бе представена в Кърджали. Тя е преиздавана многократно. Историите пред публика разказа родственикът на Дякона Стефан Караиванов.



Божидар Саръбоюков ще участва на ЕП по лека атлетика в Истанбул
Божидар Саръбоюков ще участва на Европейското първенство по лека атлетика в Истанбул. България ще бъде представена от петима състезатели.


Баскетболният "Хасково" излиза за победа срещу "Вихър"
„Хасково“ ще преследва поредна победа в баскетболния шампионат. Тимът ще играе срещу „Вихър“ – Айтос.


Коментари

Гледайте също