Новини 27 February 2023

  • 27 February 2023
  • 4k Преглеждания

ДАНС и ГДБОП влязоха в ТЕЦ "Марица-3" в Димитровград
ДАНС и ГД БОП влязоха в ТЕЦ „Марица-3“. Полицейската акция е под надзора на Европейската прокуратура в България. Освен в Димитровград, тя се провежда в 9 други области. Проверяват се ТЕЦ-ове и топлофикации.



Задържаха 2-ма каналджии с 24 мигранти в региона на Харманли
Двама свиленградчани, превозващи нелегални мигранти, са задържани тази нощ между харманлийските села Коларово и Овчарово. Полицейски служители са извършили проверка на два автомобила, шофирани от двамата мъже на 26 г. и 39 г. В колите са установени общо 24 чужди граждани. Групата е направила неуспешен опит да избяга от полицейските служители.В момента мигрантите са задържани в харманлийското управление. Очаква се преводач, с чиято помощ да бъдат разпитани. Работата по изясняване на случая продължава.



Остава един ден до крайния срок за регистрация на партиите за изборите на 2-и април
17 партии и коалиции са подали до момента заявления за регистрация в Регионалната избирателна комисия в Хасково. Утре е последният срок за подаване на документи за участие в изборите на 2-и април.


Неонатологията в Кърджали има остра нужда от нов респиратор
Остра нужда от нов респиратор за обдишване на новородени има Неонатологичното отделение в Кърджали. От фондация „Нашите недоносени деца“ са стартирали кампания за набиране на средства, за да може апаратурата да бъде закупена.


Община Смолян купува частен имот за разширение на гробищния парк "Беклийца"
След дълги разисквания Общинският съвет в Смолян реши местната власт да купи частен имот до гробищния парк "Беклийца", необходим за разширението му. Петте декара ще струват на общината близо 142 хиляди лева.


Започват Великденските пости
Великденският пост започва от днес. Той продължава 7 седмици и приключва навръх Великден. Смята се, че това е най-важния период от църковната година, в който християните се подготвят духовно и телесно да посрещнат Възкресение Христово.


По стъпките на баба Марта тръгват хасковски деца в библиотеката
Прочит на стихове за баба Марта се състоя в детския отдел на хасковската библиотека. Инициативата ще се провежда до края на седмицата. Поканени са да участват малчугани от детските градини в града.


Гигантска 6-метрова мартеница украси подхода към монумента на "Св. Богородица" в Хасково
Гигантска 6-метрова мартеница украси подхода към монумента на "Св. Богородица" в Хасково. Амулетът за здраве бе поставен днес. Той е изработен от Младежкия център. Пред сградата на Община Хасково пък има специален празничен кът, в който всеки може да се снима.



Ученици от ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград продават благотворително мартеници в помощ на 8-годишно момче
Ученици от димитровградската Природо-математическа гимназия продават благотворително мартеници. Седмокласниците искат да помогнат на 8-годишния Алекс, който има тумор в мозъка. Инициативата е изцяло на децата. Те са поставили маса пред сградата на Община Димитровград.


На Сирни Заговезни в село Бряст пресъздадоха обичая "чавги"
Обичаят „Чавги“ бе пресъздаден на Сирни Заговезни в димитровградското село Бряст. Празникът отново събра много жители и гости на населеното място.


"Саяна Хасково" с равенство срещу "Спартак"
„Саяна Хасково“ не успя да победи „Спартак“. Двубоят, игран в Пловдив, завърши при резултат 0:0.


"Родопа" с поредна загуба
В друг мач от Трета Югоизточна лига „Родопа" записа домакинска загуба от „Несебър". Единственото попадение бе отбелязано от Антон Атанасов.



ОФК "Хасково" спечели местното дерби с "Хасково 1922"
Обрат в края на мача беляза местното дерби от областната група между ОФК „Хасково“ и „Хасково 1922“. Тимът, воден от Емил Ангелов, се наложи с 2:1.


БК "Хасково" с успех над "Вихър"
Баскетболистите на Хасково победиха „Вихър“-Айтос с 91:78. 25 точки за успеха реализира Ивайло Тонев. На 1 март „Хасково“ приема „Академик“-Пловдив.


Ергюнал Сабри се окичи с бронз на международния турнир „Странджа“
Най-добрият кърджалийски боксьор Ергюнал Сабри се завърна от международния турнир „Странджа“ с бронзов медал. Той изигра зрелищен полуфинал, който в крайна сметка загуби от представител на Узбекистан.


Коментари

Гледайте също