Новини 28 February 2023

  • 28 February 2023
  • 3.8k Преглеждания

Срокът за регистрация на политическите формации за изборите на 2-и април приключи
21 партии и коалиции са депозирали листите си в Регионалната избирателна комисия в Хасково. Срокът за регистрация на политическите формации за участие в изборите на 2-и април изтече в 17 часа днес. Предизборната кампания започва в петък на 3-и март.



На 26 места могат да се лепят предизборни плакати в Хасково
Определиха местата за лепене на предизборни плакати в Хасково. Те са същите като на последните избори. Това са специално поставени от общината дървени и метални табла, и цилиндрични тела.


Европейската прокуратура разследва възможни измами, свързани със системата за търговия на емисии
Европейската прокуратура разследва възможни измами, свързани със системата за търговия с емисии. Това е довело до загуби в размер на милиони евро, както за Европейския съюз, така и за националните бюджети. И днес разпитите в димитровградския ТЕЦ „Марица – 3“ продължиха.


Инж. Мариана Колева е новият директор на РИОСВ-Хасково
Инж. Мариана Колева е новият директор на РИОСВ - Хасково. Това става ясно от сайта на екоинспекцията. Тя поема поста от Наталия Пачеманова, която беше освободена от министъра на околната среда и водите преди дни заради редица нарушения.


Водопроводната мрежа в Кърджали е подменена, периодичните спирания на водата ще намалеят
Дейностите по втория етап на Водния цикъл в Кърджали са на финал, както и периодичните спирания на водата. 99% от вътрешната водопроводна мрежа вече е подменена.



ЮЦДП строи горски пътища, за да подобри достъпа до обектите за дърводобив
Недостигът на работници в дърводобива и малкият брой горски пътища са двата основни проблема за Южноцентралното държавно предприятие. От ръководството са взели решение да увеличат възнагражденията. Планира се и подобряване на достъпа до обектите.


Все повече жени в Кърджали, жертви на домашно насилие, търсят подкрепа
Увеличават се случаите на жертвите на домашно насилие в Кърджали. Само за месец и половина 10 жени са се обърнали за помощ към Центъра за подкрепа. За цялата 2022-ра потърсилите подкрепа са малко над 50 души.


Украсиха с мартеници дърветата в центъра на Хасково
Дърветата в центъра на Хасково са с мартенска премяна. Украсата е изработена от детските градини и училищата в общината, а инициативата е на школата по етнография към Младежкия център.



Димитровград блесна с пролетна украса
И Димитровград блесна с пролетна украса. Мартеници бяха поставени на някои от централните места в града.


В ОУ "Христо Смирненски" пресъздадоха обичая "хамкане"
Обичаят „хамкане“ бе пресъздаден в Основно училище „Христо Смирненски“ в Хасково. Той бе част от празничната програма по повод Сирни Заговезни. В нея се включиха учениците от 5-тите класове.


Как ще празнуват Тодоровден в Момчиловци?
За 27-ми път в родопското село Момчиловци ще отпразнуват Тодоровден тази събота. От кметството и местното сдружение на коневъдите са подготвили богата програма и много награди.


Мария Габрова покри норматив за Балканското първенство по лека атлетика
Две титли и сребърен медал спечелиха състезателките на хасковския клуб „Атлетик“ на Националната купа по хвърляния. Шампионките Мария Габрова и Стефанина Захариева записаха лични постижения.



Тази седмица започва МТ по борба "Дан Колов - Никола Петров"
Четирима състезатели на „Димитровград“ ще участват на международния турнир по борба „Дан Колов – Никола Петров“. Надпреварата е от 2 до 5 март. В битката за медалите ще се включат над 400 борци от 40 държави.


Хандбалистите на ПМГ победиха отбора на ПГТ в Хасково
Само три мача от общинските ученически игри по хандбал се изиграха днес в Хасково. Срещите бяха при възрастите до 7 и до 10 клас.


Коментари

Гледайте също