Новини 6 March 2023

  • 6 March 2023
  • 3.7k Преглеждания

Задържаха хасковлия за контрабанда на голямо количество марихуана
Близо 40 кг марихуана задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Дрогата е открита в камион, управляван от български шофьор. Днес в Окръжен съд - Хасково бе гледана мярката му за неотклонение.



ВиК-Хасково ще обяви обществена поръчка за проектиране на ремонти на подземна инфраструктура
ВиК – Хасково ще обяви обществена поръчка за проектиране на подмяна и ремонт на водопроводи. Това съобщи управителят инж. Божидар Желязков. Идеята е общините да имат готови проекти, за да се улесни кандидатстването за финансиране на дейностите.


Във ВиК-Смолян не е получен никакъв документ, който да спира влизането в сила на новата цена на водата
В края на миналата година Комисията за енергийно и водно регулиране одобри плана, според който в Смолян кубик вода ще струва близо пет лева. Месец по-късно кметът Николай Мелемов и граждани обжалваха това решение. Преди дни окръжният прокурор на Смолян съобщи, че решението на КЕВР не е влязло в сила.


Емблематичният градски часовник в Кърджали стана на 45 години
Градският часовник на Кърджали, от който на всеки час звучат възрожденски песни, навърши 45 години. Той е емблематичен за града и първият по рода си в страната. За историята около създаването му – разказваме сега!


На 3 март в Хасково изнесоха урок по родолюбие
Хасково отбеляза 145 години от Освобождението на България. В тържествената церемония се включиха военнослужещи от формирование 52 740, Духовият оркестър и Мажоретният състав при Младежкия център.


Стотици се спуснаха с носии и трибагреници по пистите в Пампорово
Близо 800 скиори и сноубордисти, облечени в народни носии и със знамена, се спуснаха по една от пистите в Пампорово. Масовата проява беше организирана за шести път по случай Националния празник 3-ти март.


Част от най-отровните змии в света са включени в изложба, подредена в Хасково
44 влечуги са включени в изложба в читалище „Заря“. В експозицията присъстват едни от най-отровните змии на планетата, както и представители на българската фауна. Изложбата ще може да се разгледа до края на месеца.


Представят изложба от снимки на възпитаници на КГС "Юнак"
Съчетание между спортна гимнастика и фотография представя изложбата „Въпрос на изкуство“. Тя е дело на фотографа Димитър Атанасов, а пред обектива са застанали възпитаниците на клуб „Юнак“. Снимките са подредени в Регионална библиотека "Христо Смирненски".



Божидар Саръбоюков с 4-то място на ЕП по лека атлетика
Божидар Саръбоюков завърши на четвърто място на Европейското първенство по лека атлетика в Истанбул. Състезателят на „Хеброс“ – Харманли остана само на три сантиметра от бронзовия медал в дисциплината скок дължина. Божидар завърши с резултат 7 метра и 97 сантиметра.


"Саяна Хасково" срази "Родопа" само за едно полувреме
„Саяна Хасково“ записа категоричен успех над „Родопа“. Домакините спечелиха с 4:0.


Над 90 състезатели от пет държави участваха в Офроуд феста в Кърджали
За осми път Кърджали бе домакин на Офроуд фест. Участие записаха над 90 състезатели от пет държави.



35 състезатели се включиха в турнир по дартс в Хасково
35 състезатели се включиха в открит турнир по дартс в Хасково. Домакин бе местният клуб „Infinity”.


Коментари

Гледайте също