Новини 7 March 2023

  • 7 March 2023
  • 3.9k Преглеждания

Заличиха един кандидат-депутат от листите в Хасково
Вече е ясен съставът на секционните избирателни комисии в Хасково за предстоящия вот. Предстои определянето на подвижните секции, а хората с увреждания могат да подават заявления. Районната избирателна комисия е заличила и един от кандидатите за депутати в региона.



KAT започва масови проверки за предпазни колани, каски и детски столчета
Пътна полиция ще следи изкъсо шофьорите за предпазни колани, каски, както и наличието на детски столчета в автомобилите. Акцията в хасковско вече стартира, а днес органите на реда извършваха проверки в областния център и Димитровград. Опeрацията ще продължи до края на тази седмица.


Недекларирана валута за милиони хванаха на "Капитан Андреево"
Недекларирана валута за над 2 200 000 лева откриха митническите служители на „Капитан Андреево“. Трима чужди граждани са привлечени като обвиняеми от РП – Хасково.


По-високи цени на цветята за 8-ми март в Хасково
С левче е скочила цената на розата за 8-ми март в Хасково. Тази година тя струва 6 лева. Има увеличение и на останалите цветя. Колко струват и какво предлагат търговците, вижте в следващия репортаж.


Предварително попълнената данъчна декларация за физически лица излиза до дни
Близо 400 дружества от област Хасково са подали годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци през първите няколко дни от кампанията. От офиса на НАП съобщават, че до края на седмицата ще е достъпна предварително попълнената електронна данъчна декларация за физическите лица.



Община Минерални бани трябва да разчисти района около туристическата хижа под връх Аида
Община Минерални бани трябва да почисти района около туристическата хижа под връх „Аида“. Това заявиха от регионалната екоинспекция във връзка с наш сигнал за замърсяване. Срокът е до 21 март.


Над 400 доброволци участват в дейността на БЧК в Смолянска област
Над 4000 членове и още 400 доброволци участват в дейността на БЧК в Смолянско. Това отчетоха от организацията. През изминалата година са проведени множество акции за набиране на средства и материални дарения. Те са били свързани най-вече с войната в Украйна.


В Кърджали представиха образователната платформа „Дигитална раница“
Представиха безплатната образователна платформа „Дигитална раница“ пред директори и учители в област Кърджали. Идеята е да бъдат улеснени всички участници в образователния процес.


Изложба на еко-арт бижута и фотографии представят в Димитровград
Изложба на еко-арт бижута и фотографии е подредена в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Експозицията е съвместна инициатива на художничката Цеца Георгиева и любителя-фотограф Виолета Божанова.


Близо 300 ученици от Кърджали твориха на тема „Зависимостта от технологиите“
В Регионална библиотека „Никола Вапцаров“ в Кърджали бе представена изложба на ученици. Експозицията е част от социално значим проект на културната институция и има за цел да ангажира с полезни инициативи подрастващите.



Божидар Саръбоюков: Радостен съм, че имах голяма агитка в Турция
„Радвам се, че завърших сезона с висок резултат“. Това заяви за предаването "Спортна зона" Божидар Саръбоюков. На европейското първенство по лека атлетика в Истанбул Божидар завърши на четвърто място на скок дължина и записа най-доброто българско класиране в рамките на шампионата.


Само три училища участваха в общинските игри по лека атлетика
Само три училища участваха в общинските игри по лека атлетика в Хасково във възраст 5 – 7 клас. Големият победител бе Основно училище „Свети Иван Рилски“.


Смолянско момиче с бронз от Държавното първенство по алпийски ски в Пампорово
Пампорово е домакин на Държавното първенство по ски алпийски дисциплини за момичета и момчета. 95 състезатели от цялата страна участват в стартовете. Представителката на смолянския клуб Катерина Костова успя да завоюва бронз в гигантския слалом.



Коментари

Гледайте също