Новини 8 March 2023

  • 8 March 2023
  • 3.9k Преглеждания

Хасковският квартал "Република" е под полицейска блокада
Полиция заварди входовете и изходите на хасковския квартал „Република“. Специализираната операция е срещу битовата престъпност, търговията с гласове и нарушителите на пътя.



Полицията разследва масово натравяне на улични животни в хасковското село Книжовник
Множество улични животни са били отровени в хасковското село Книжовник. На зловещата находка хората са се натъкнали рано тази сутрин. Местните разказват, че нападенията от уличните кучета в селото зачестили, имало и нахапани. Най-вероятно това е причината за масовото умъртвяване.


Строят нов Дом за стари хора в Хасково на стойност 15 млн. лв.
Започва изграждането на нов Дом за стари хора в Хасково. Той ще се намира в съседство на съществуващата в момента сграда в парк Кенана. Това съобщи на пресконференция кметът Станислав Дечев.


Министерство на туризма извърши проверки на ГКПП Капитан Андреево
Проверки срещу нелегалните практики в туризма, извършиха от ресорното министерство на граничен пункт "Капитан Андреево". Контрол са преминали 17 автобуса, които превозват посетители към Турция.


Посланикът на Турция дари мобилен медицински пункт на Кърджали
Мобилен медицински пункт, предназначен да обслужва живеещите в най-отдалечените места, вече има в Община Кърджали. Той е дарение от Турция. Лично посланикът Айлин Секизкьок връчи ключовете от автомобила на кмета Хасан Азис.



Служители на Синя зона в Кърджали ще имат право да регулират паркирането в целия град
До няколко дни служители на Синята зона в Кърджали ще могат да регулират паркирането и извън обхвата й. Промяната е в резултат на приети промени от Общинския съвет.



Приемат проекти по Наредбата за финансово подпомагане на културни инициативи в Хасково
Започва подаването на проекти по Наредбата за финансово подпомагане на културни инициативи в Община Хасково. Сроковете за кандидатстване са два.


С безплатен концерт за 8 март зарадваха дамите в Пампорово
С много музика и настроение бе изпълнен днес плац Студенец в Пампорово. Безплатният концерт на открито беше по случай 8 март и изненада приятно всички дами по пистите.



"Саяна Хасково" победи "Спартак" в турнира за Купата на АФЛ
„Саяна Хасково“ спечели зоналния финал в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. „Червено-белите“ победиха „Спартак“ с 4:2. Във вратата на пловдивчани се разписаха Васил Колев, Христо Бойков и на два пъти Спас Милушев.



Младите футболисти на "Хасково 1922" сразиха "Свиленград 1921" с 10:1
При децата до 11 години „Хасково 1922“ разби „Свиленград 1921“. Домакините спечелиха с 10:1.


Състезателките на ПГДС триумфираха на ученическите игри по лека атлетика
Състезателките на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” триумфираха в общинските ученически игри по лека атлетика при девойките до 10 клас. На второ място завършиха възпитаничките на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Третото място остана вакантно, тъй като други училища не бяха подали заявки за участие.


90 момичета и момчета в битка за призовите места в слалома
Със състезанието в слалома приключи Държавното първенство по ски алпийски дисциплини, което се проведе в Пампорово. Във втория ден от надпреварата на пистата излязоха близо 100 състезатели.



Коментари

Гледайте също