Новини 9 March 2023

  • 9 March 2023
  • 4.1k Преглеждания

Ремонтират компрометирани участъци от коритото на река Хасковска
Стартира корекцията на коритото на река Хасковска. Днес работници на фирмата-изпълнител укрепваха брега пред бившето училище „Алеко Константинов“. Първоначално бяха отпуснати 1 млн. лв. за строителните дейности. Кметът Станислав Дечев обаче предлага на Общинския съвет да бъдат дадени още 1 млн. и 700 лв., за да бъде напълно реализиран проекта.



Отнето предимство доведе до катастрофа в Хасково
Катастрофа между два автомобила затрудни движението на кръстовището до цигарената фабрика в Хасково. До произшествието се стигна заради отнето предимство. Няма пострадали хора.


Задържаха двама при вчерашната акция на полицията в Хасково
Двама души са задържани при вчерашната акция на полицията и жандармерията в Хасково. До момента няма открити нарушения на изборните правила. Проверени са били общо 297 души и 31-ин обекта.


Митничари откриха табуретки пълни с контрабандни цигари
Над 245 000 къса контрабандни цигари са открити в два товарни автомобила на „Капитан Андреево“. Тютюневите изделия са задържани. На водачите са съставени актове по Закона за митниците.


НАП пусна предварително попълнените данъчни декларации
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица вече са достъпни в Портала за електронни услуги на НАП. Това съобщиха от приходната агенция в Хасково. Срокът за обявяване на доходите е до 2 май


Земеделците в Звиница са притеснени за тазгодишната си реколта
Земеделските стопани в кърджалийското село Звиница са притеснени за тазгодишната си реколта. Опасенията им са свързани с негативните последици от топлата зима и високите цени на суровините.


Амбициозна цел: 278 хиляди залесени дървета до края на годината
Мащабно залесяване и отглеждане на млади гори ще бъде извършено до края на годината на територията на Южноцентралното държавно предприятие в Смолян. Инициативата се финансира с европейски средства.



ВАС върна Иван Гавазов на поста директор на ОПУ – Кърджали за втори път
Иван Гавазов е възстановен на поста директор на Областно пътно управление Кърджали за втори път. Решението е на Върховния административен съд.


Нова образователна екопътека ще води до мястото на битката при Клокотница
Нова „образователна“ екопътека ще води туристите до мястото на битката при село Клокотница. Инициативата е на Ротари клуб Хасково и Общината. Днес се навършват и 793 години от битката при която е разгромена войската на Теодор Комнин.


Читалище "Заря" отбелязва 165 години от основаването си с много събития
Редица културни събития са организирани по повод 165 години от основаването на Образцово народно читалище “Заря“ в Хасково. Кулминацията на честванията ще бъде на 26 май, когато ще има грандиозен концерт.


Два американски бомбандировача В-52 кръжаха над Хасково
Два стратегически бомбардировача Боинг B-52H на американската армия извършваха тренировъчни мисии над Хасково и Кърджали. Кръглите следи в небето впечатлиха жителите на Хасково, които публикуваха много снимки в социалните мрежи.


Адрияно Дженев е на осминафинал в Бразилия
Адрияно Дженев се класира за осминафиналите на Ай Ти Еф турнир за юноши и девойки в Бразилия. Във втори кръг хасковският тенисист победи с 2:0 сета италианеца Лоренцо Анджелини.


Митко Плахов се завръща след изтърпяно наказание
Тейнур Марем пропуска гостуването на „Саяна Хасково“ на „Борислав“ ( Първомай). Защитникът все още не се е възстановил от травма. Срещата от 23-ти кръг на първенството е в събота.



Ликът на Петър Жеков е увековечен на читалището в с. Книжовник
Преди по-малко от месец на 78-годишна възраст почина Петър Жеков. Приживе легендарният български футболист получи много признания, включително в родното му село. Освен с монумента на „Златната обувка“ в Книжовник, голмайсторът е увековечен и по още един начин. Вижте!


Катрин и Георги са най-малките състезатели на ски клуб "Пампорово"
С амбиция за медали най-малките скиори на клуб "Пампорово" заминаха на тридневно състезание в Боровец. 6-годишната Катрин Найденова и 7-годишният Георги Вендов мечтаят да са победители.



Коментари

Гледайте също