Новини 10 March 2023

  • 10 March 2023
  • 4.2k Преглеждания

Подмяна на водопроводи за близо 1,5 млн.лв. предлага кметът на Хасково
Подмяна на водопроводи за близо милион и половина лева предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът на Хасково Станислав Дечев. Средствата за ремонта са отпуснати от държавата. За рехабилитация са подбрани участъци, на които често стават аварии.



Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер бе усетено в Хасково тази сутрин
Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер бе усетено в Хасково малко след 10 часа сутринта. Трусът е бил на дълбочина 13 км., а епицентърът е на границата между областите Хасково и Стара Загора, между селата Столетово и Малко Асеново. Още 3 вторични труса имаше в района. Последният бе с магнитуд 2,3.


Министерството на околната среда и водите обяви конкурс за директор на РИОСВ – Хасково
Министерството на околната среда и водите обяви конкурс за директор на РИОСВ – Хасково. Надпреварата ще се проведе в 3 етапа. Дотук се стигна, след като в края на февруари Наталия Пачеманова беше освободена от поста, а на нейно място временно застана Мариана Колева.


Започна дългочаканият ремонт на Старата гимназия в Кърджали
Започнаха дейностите по рехабилитацията на сградата на бившето училище „Георги Бенковски“ в Кърджали. Ремонтът ще струва близо четири милиона лева. Те са отпуснати от Министерството на образованието и науката.


Смолянчани се оплакват от нерегламентирано изхвърлени строителни отпадъци
Строителни отпадъци се изхвърлят нерегламентирано на бившия полигон и съседния частен имот в района на местност "Чинара". За това сигнализираха жители на Смолян. Според тях общината не взема мерки за образувалото се сметище.


Смолян е на опашката по доходи, в столицата вземат двойно по-големи заплати
Област Смолян се нарежда на 25-то място по средна работна заплата. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“. Според данните за последното тримесечие на 2022-ра година средното възнаграждение е 1265 лева.


99-годишният съвременик на Холокоста Аврам Ниего разказва за събитията от преди 80 години
На 10 март отбелязваме Деня на спасението на българските евреи. През 1943 година благодарение на обединението на цар Борис III, Светия синод, политици, общественици и граждани България предотвратява депортацията на българските евреи в концлагери. Животът си запазват близо 50 хил. души. Само в Хасково от явна смърт са спасени стотици. С един от тях ви срещаме сега.



Ученици представиха изложба и филм, посветени на годишнината от спасяването на българските евреи
Възпитаници от Средно училище „Петко Р. Славейков“ в Кърджали представиха фотоизложба и филм – драматизация. Те са посветени на 80-годишнината от спасяването на българските евреи.


50 дръвчета засадиха край пътя между Хасково и Кърджали
50 дръвчета бяха засадени край пътя между Хасково и Кърджали. Инициативата е на служителите на „Електроенергийния системен оператор“.


Наградиха 4-ма хасковски диджеи
Над 40 дисководещи се събраха в Хасково, за да отбележат заедно Световния ден на диджея. Четирима от присъстващите бяха наградени.


Светлозар Недев представя 31 картини в Хасково
Изложба живопис от 31 картини е подредена в хасковската художествена галерия “Форум". Картините са дело на художника Светлозар Недев.


9 спортни клуба от областта ще получат средства по програма на ММС
От спортното министерство одобриха 153 проекта на клубове, кандидатствали за финансиране по Програма „Спорт за децата в свободното време“ за 2023 г. Сред клубовете има 9 от област Хасково.



"Миньор 2015" спечели гостуването си на "Хасково" в мач от елитната баскетболна група за момчета до 14 години
Момчетата на баскетболния „Хасково“ загубиха домакинството си на „Миньор“ (Перник). Двубоят бе от елитната група при 14-годишните.



Състезателният крос "Клокотница" ще се проведе в парк Кенана
За поредна година в Хасково ще се проведе състезателният крос „Клокотница“. Надпреварата се организира от спортен клуб „Атлетик“ и Община Хасково.


Коментари

Гледайте също