Новини 13 March 2023

  • 13 March 2023
  • 4.2k Преглеждания

Подменят стар водопровод в Хасково
Започна подмяната на водопровода на улица „Кюстенджа“ в Хасково. Дейностите се извършват от местното ВиК и са за сметка на водното дружество.



Нова вандалска проява на паркинг в Хасково
Поредна вандалска проява засне видеонаблюдението на паркинга до хотел „Аида“ в Хасково. В опит да избегне плащане, водач на лек автомобил минава през спуснатата бариера. Извършителят се издирва.


Опит за кражба в детска градина в Хасково
Арестуваха мъж при опит да задигне компютър и лаптоп от детска градина в Хасково. Той е бил задържан за 24 часа.


Откриха голямо количество фалшиви стоки на "Капитан Андреево"
Над 81 000 фалшиви стоки задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Артикулите са открити при проверки на два товарни автомобила и един автобус, влизащи в страната от Турция.


Съюзът на инвалидите в Кърджали настоява да се разшири възможността за гласуване с подвижна секция
От Съюза на инвалидите в Кърджали настояват в подвижните секции да могат да гласуват лица, представили епикриза или бележка от лекар. На този етап право да упражнят вота си в такива секции имат само хората с решение от ТЕЛК.


Свлачището на разклона за Тикале стана на 5 години. Ще има ли трайно укрепване?
Свлачището на главния път Смолян-Мадан, при разклона за село Тикале, не е разчистено вече 5 години. Трайно укрепване все още не е извършено. Хората, които редовно минават по главния път, се съмняват, че проблемът скоро ще бъде решен.


Царската гимназия в Хасково празнува
С изложба на рисунки започна празничната седмица в хасковската гимназия „Цар Иван Асен II”. Тържествата са по случай 55 години от основаването на училището. Предвидени са редица събития, сред които конкурси, футболни турнири, поход, театър и други.



Обявиха регламента за Музикалните дни "Проф. Недялка Симеонова"
Публикуваха регламента за конкурса за млади цигулари "Проф. Недялка Симеонова". Тази година участниците ще могат да представят произведения и на хасковския композитор проф. Александър Танев. 48-ите Музикални дни ще се проведат между 20 и 22-ри октомври в Хасково.


Първите щъркели кацнаха в Звиница
Кърджалийското село Звиница, известно като това с най-много щъркели у нас, посрещна и първите птици за годината. Тази пролет щъркелите са подранили с няколко дни.


Баскетболистите на "Хасково" се класираха на полуфинал в турнира за Купата на ББЛ
„Хасково“ се класира на полуфиналите в турнира за купата на Българската баскетболна лига. В четвъртфинален мач тимът се наложи със 118:115 точки над „Спортист“ (Своге).


"Родопа" поведе на "Миньор" в четвъртфиналната серия
Волейболният „Родопа“ спечели първия четвъртфинален плейоф във Висшата лига. Смолянчани победиха „Миньор“ с 3:2 гейма. Реваншът е утре в Перник.


"Родопа" пропусна дузпа, загуби от "Черноморец" с 0:1
„Саяна Хасково“ спечели гостуването си на „Борислав“(Първомай). „Червено-белите“ победиха с 0:3. В друга среща от шампионата на Трета Югоизточна лига "Родопа" загуби домакинството си на „Черноморец" с 0:1.


За първи път международно участие на традиционния крос "Клокотница"
Над 100 деца се включиха в традиционния крос „Клокотница“. За първи път надпреварата бе с международно участие.


Коментари

Гледайте също