Новини 14 March 2023

  • 14 March 2023
  • 4k Преглеждания

Пациент удари фелдшерка в Спешния център в Харманли
37-годишен мъж удари фелдшерка от Центъра за спешна медицинска помощ в Харманли. Жената е с лека телесна повреда. По случая е образувано бързо производство.



Катастрофа между два тира затвори АМ "Марица"
Катастрофа между два тира затвори автомагистрала "Марица" край Свиленград. Камионите са се ударили при движение в посока българо-турската граница. При инцидента няма пострадали хора, а само материални щети.


Военен и бременна жена са арестувани край Хасково за трафик на мигранти
Военен от пловдивско поделение и бременна жена са арестувани за трафик на бежанци. Те са заловени с 4-ма мигранти в покрайнините на Хасково. Разследването се води от Военно-окръжната прокуратура в Пловдив, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.


"Златният гьол" на българо-турската граница "пресъхна"
Дезинфекцията на превозните средства на българо-турската граница е спряна и на трите гранични пункта: "Капитан Андреево", Малко Търново и Лесово. Т. нар. "златен гьол" не работи от вчера със заповед на министъра на земеделието и храните Явор Гечев.



Областната дирекция по безопасност на храните провери големите хипермаркети в Област Хасково
Всички големи търговски вериги в хасковско са били проверени от Областната дирекция по безопасност на храните. Акцията е в рамките на масовите действия, предприети от правителството заради високите цени на хранителните стоки. Открито е едно нарушение.


Партиите и коалициите се разбраха за състава на комисиите в подвижните СИК в Хасково
27 души от община Хасково са поискали да гласуват в подвижна секция. Броят им може да се увеличи, тъй като срокът за подаване на заявления е удължен до 27 март.


Специализирана полицейска операция в област Кърджали
24-часова специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се провежда в област Кърджали. Акцентът е върху притежанието и разпространението на наркотици, и ограничаването на пътнотранспортния травматизъм.


Оръжията са били намерени в къща в село Тянево
Мъж от харманлийското село Тянево е бил задържан заради притежание на автомат и меч без разрешително, съобщават от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.



Цените на строителната дървесина започнаха да падат
Цените на едрата строителна дървесина са започнали да падат. Това съобщиха от Южноцентралното държавно предприятие в Смолян. За една година дружеството продава на дървопреработвателните фирми чрез търгове около 300 хиляди кубика.


Стартираха ремонтните дейности на обекти от образователната инфраструктура в Кърджали
Стартираха ремонтните дейности на обекти от образователната инфраструктура в Кърджали. Над 70% от финансирането е по програма на Министерството на образованието и науката.



Почистват улиците на Смолян от пясъка, използван срещу поледиците през зимата
В Смолян започна събирането на инертните материали, използвани за опесъчаване на улиците през зимните месеци. До средата на април пътните артерии трябва да бъдат почистени.



Шампионатът стартира в Букурещ
Двама състезатели на спортен клуб „Димитровград“ ще участват на Европейското първенство по борба за мъже и жени до 23 години. Домакин на надпреварата е Румъния.


Коментари

Гледайте също