Новини 15 March 2023

  • 15 March 2023
  • 4.1k Преглеждания

Арестуваха мъж за купуване на гласове в Хасково
51-годишен мъж от ромски произход беше арестуван, след което освободен, за купуване на гласове в Хасково. Не е ясно за коя партия става въпрос. От ОД на МВР отказват да дадат повече информация по случая, тъй като се водело разследване. От прокуратурата съобщиха, че все още няма повдигнато обвинение.



Арестуваха журналист от Харманли при акция на ГДБОП
Задържаха за 24 часа журналист от Харманли при акция срещу иманярството на ГДБОП. Иван Атанасов е собственик на сайта „Сакар Нюз“. В офиса и дома му са открити предмети, за които се предполага, че са културни ценности. Атанасов свързва ареста с работата си.


Окръжна прокуратура Хасково наблюдава две досъдебни производства за иманярство
Бланк: В късния следобед днес по случая с Иван Атанасов от Окръжна прокуратура Хасково съобщиха, че наблюдават две досъдебни производства за незаконно държане на металодетектори, предназначени за търсене на археологически обекти, множество монети, предмети, обеци и пръстени, имащи белезите на археологически обекти по Закона за културното наследство и дрехи, носещи знаци на защитени търговски марки, за чието използване притежателят им е нямал разрешение. Все още няма привлечени към наказателна отговорност лица и съответно взета мярка за неотклонение или за процесуална принуда. След събирането на всички доказателства ще бъде извършена преценка за наличието на основанията на закона за ангажиране на наказателна отговорност.


Разследват стрелба от автомобил в Кърджали
Трима 18-годишни младежи бяха задържани за 24 часа от полицията в Кърджали заради сигнал за произведен изстрел от автомобил в движение. В хода на проверката е станало ясно, че става въпрос за газов пистолет.


Защитена изкупна цена от 1 лев за литър мляко искат от Национално сдружение "Планинско мляко"
Изкупната цена за литър мляко трябва да е минимум 1 лев и да е защитена. Това заяви председателят на Национално сдружение "Планинско мляко" Милкана Йорданова. Според нея цените на продуктите в магазините ще паднат, ако се намалят ДДС-то на основните хранителни продукти и търговските надценки.


Близо 300-годишна къща в Смолян се руши
Близо 300-годишната "Папардова къща" в смолянския квартал "Долно Райково" се руши и става опасна за преминаващите. Сградата е паметник на културата. Част от нея е собственост на общината, която обаче няма средства, за да я реставрира и поддържа.


Паспортната служба в Хасково ще работи в деня на изборите
Паспортна служба - Хасково ще работи в изборния ден на 2-ри април. Това съобщават от пресцентъра на полицията. В МВР вече функционират денонощна телефонна линия и имейл за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес.



След специализираната акция: 20 акта и 91 фиша за превишена скорост
Превишена скорост е най-честото нарушение, установено след вчерашната специализирана операция по пътищата в област Кърджали. Проверките бяха позиционирани на 16 места в района, ангажирани бяха близо 100 служители на МВР.



С дарение за култура и ремонт у дома намаляваме дължимите данъци
5 300 декларации са подадени в офиса на НАП в Хасково до момента. Две трети от тях са изпратени онлайн. С различни видове дарения и ремонт в дома можем да намалим данъците, които дължим върху личните си доходи от предходната година, напомнят от офиса на НАП в Хасково.


Буйна растителност в коритото на река Хасковска
Дървета и храсти са израснали в коритото на река Хасковска. Това показва наша репортерска проверка. На места дори е разрушена подпорната стена.


Кърджали ще бъде домакин на Републиканско първенство по силов трибой
Провеждането на Републиканско първенство по силов трибой ще популяризира още повече този спорт в Кърджали. Това заяви за предаването Спортна зона европейската вицешампионка Радостина Лулова. Следващия месец родопския град за пръв път ще бъде домакин кръг от Държавния шампионат.


Двама футболисти на "Локомотив" са наказани за гостуването в Хасково
Дисциплинарната комисия към БФС наказа 12 футболисти от Трета Югоизточна лига. Сред санкционираните е играчът на „Димитровград“ Габриел Георгиев.


Приятелска футболна среща за празника на ПГДС
Футболистите на гимназията по дървообработване и строителство победиха отбора на ПМГ в Хасково. Мачът завърши 2:1.


Коментари

Гледайте също