Новини 16 March 2023

  • 16 March 2023
  • 5k Преглеждания

Зърнопроизводителите от Хасково са в стачна готовност
Зърнопроизводителите в Хасковска област са в стачна готовност. Причина за недоволството им е кризата в сектора. Стопаните протестират срещу вноса на пшеница и слънчоглед от Украйна, докато част от местното производство застоява по складовете.



Оставиха в ареста двама мъже, обвинени за каналджийство на 31-ин бежанци
Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста Георги Бакърджиев и Християн Пидошев. Двамата обжалваха мярката си, постановена преди време от Районния съд в Харманли. Те са обвиняеми за каналджийство на 31-ин бежанци. Случаят е от края на февруари тази година.


В община Минерални бани отново с повече ПСИК от Хасково
Три подвижни избирателни секции ще има в община Минерални бани. Това става ясно от информацията, публикувана на сайта на Районната избирателна комисия.


Старши инспектор Димитър Янакиев е преназначен за началник на участъка в Любимец
Доскорошният началник на управлението в Свиленград пое ръководството на участъка в Любимец. Това стана със заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев от началото на седмицата. До назначаването на титуляр в РУ Свиленград, работата ще бъде поета от началниците на групите "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" в управлението.



Търсят директор за хасковския исторически музей
Община Хасково обяви конкурс за директор на Регионалния исторически музей. Досега длъжността бе заемана от Пенко Добрев, който оглави институцията през 2016-та година. Документи за кандидатстване могат да се подават в местната администрация до края на март.


Търсят подходящо място за част от паметниците в Кърджали
Преместване на част от паметниците в Кърджали обмислят от Общината. Два от тях са на видни български творци, третият е спорна историческа личност.



С около 20 % са поскъпнали туристическите услуги в Чепеларе
По-голям туристически поток през тази зима отчитат от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе. Заради инфлацията обаче и цените на услугите са се увеличили с около 20 %.


Ученици участваха в открит урок в хасковския Административен съд
Ученици от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ присъстваха на открит урок в хасковския Административен съд. Лектор на занятието бе заместник-председателят на съда Ива Байнова. Тя запозна младежите с работата на магистратите и съдиите.



Отлив на кандидати за водни спасители в Кърджали
Отлив на кандидатите за водни спасители в Кърджали. Това отчитат от Областния съвет на БЧК. Какви са причините, вижте в репортажа.



Известният български поет Петър Андасаров гостува на КДК-Смолян
Известният български поет Петър Андасаров представи своето творчество в Смолян. Той бе в родопския град по покана на Клуба на дейците на културата.


Хасково се включва в инициативата "Часът на Земята 2023. Общ дом. Общо бъдеще"
Община Хасково се включва в инициативата на Международната природозащитна организация и се присъединява към 17-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива „Часът на Земята“. Тя ще се проведе на 25-и март.


"Миньор" с обрат срещу "Родопа"
Волейболният „Родопа“ отпадна от плейофите във Висшата лига. Смолянчани загубиха реванша от „Миньор“ (Перник).



Коментари

Гледайте също