Новини 17 March 2023

  • 17 March 2023
  • 4.4k Преглеждания

Множество арести за наркотици в Хасково
5-ма души са задържани за притежание и съхранение на наркотици при акция в Хасково. Специализираната операция е срещу купуването и продаването на гласове. До момента няма открити нарушения на изборния процес.



Спекулации и интриги около избора на новия председател на Окръжен съд - Хасково
„Надявам се изборът за председател на Окръжен съд Хасково да не е предрешен и постът да не може да се купи с пари.“ Това заяви пред еТВ председателят на Апелативен съд - Пловдив Магдалина Иванова. Тя беше на служебно посещение в Хасково.



ОбС - Хасково даде зелена светлина на проекта за нов старчески дом в парк "Кенана"
Община Хасково ще кандидатства с проект за строеж на нов старчески дом в парк Кенана. Мнозинството съветници одобри намерението на местната власт въпреки съмненията на опозицията, че прогнозната стойност от 15 млн. лв. е завишена.



Изграждат фотоволтаична централа край хасковските села Книжовник и Долно Войводино
Право на строеж за изграждане на фотоволтаици учредиха общинските съветници в Хасково. Предвижда се те да бъдат поставени в землищата на селата Книжовник и Долно Войводино. Местният парламент реши още част от средствата, които общината ще получи от сделката, да бъдат дадени за подобряване на инфраструктурата в населените места.


ОбС на Хасково одобри проекта за летище и мото писта край Узунджово
Хасковските общински съветници дадоха „зелена светлина“ на проекта за пускане в експлоатация на летище „Узунджово“ и изграждането на автомобилна писта. Предложението предизвика голям интерес, а в залата присъстваха десетки автомобилисти и рокери. Според тях идеята е иновативна и ще подпомогне за развитието на туризма в региона.



Делото на 15-годишния младеж, убил на пътя възрастна жена в Кърджали, ще се гледа по съкратената процедура
Делото на 15-годишния Атанас Илиев, който блъсна и уби 80-годишна жена в Кърджали, ще се гледа по съкратената процедура. Следващото заседание е насрочено за 12 април.


Болницата в Мадан се сдоби с нова модерна апаратура
С изцяло ново хирургично отделение разполага Многопрофилната болница в Мадан. В момента текат ремонти на още две отделения. Здравното заведение е закупило и модерна апаратура.


21-на непълнолетни майки в област Кърджали получават детски надбавки
21-а непълнолетни майки в област Кърджали получават помощи за отглеждане на дете. Две от тях взимат детски надбавки за повече от едно дете.


Камерният оркестър към Община Хасково представя пролетен концерт в ДКТ "Иван Димов".
Камерният оркестър ще изнесе пролетен концерт в хасковския театър „Иван Димов“. В него ще прозвучат произведения от Вивалди, Менделсон и Моцарт. Музикалното събитие ще се състои тази неделя от 19:00 часа. Входът е свободен.


Почина отец Александър Чакърък
Почина отец Александър Чакърък, който бе дългогодишен свещеник в българската църква „ Свети Георги Победоносец“ в Одрин. Това съобщиха от консулството ни в града. Отец Чакърък ще бъде запомнен с неуморната си работа във връзка със запазването на християнската вяра и българската общност в Турция.


"Саяна Хасково" с важен мач срещу "Локомотив"
Промяна в програмата на Трета Югоизточна лига. „Саяна Хасково“ ще приеме дубъла на „Локомотив“ ден по-рано от предвиденото. „Червено-белите“ ще посрещнат „смърфовете“ утре.



Успехи за състезателите на СК "Атлетик"
Успехи за хасковските лекоатлети на старта на първенството от веригата „А1 за младежи“. Златен медал след отличното си представяне в трите дисциплини спечели Йоан Радев. Никола Делчев се класира на трето място.



В Хасково ще се изиграят три баскетболни мача от "А" група
Баскетболният "Хасково" е домакин на три срещи от поредния кръг в "А" група. Двубоите са в неделя в зала „Дружба“.


Общински съветници спориха заради спорта в Хасково
Спор в общинския съвет, заради предложение за промяна във финансирането на част от спортните клубове. Обсъждано бе подпомагането на баскетболния „Хасково“ да се увеличи с 15 000 лева за сметка на футболния „Саяна Хасково“.


Отличия за борците на СК "Ангел войвода"
Три бронзови медала спечелиха класиците на хасковския клуб по борба в рамките на Държавното първенство за деца. На третите места в своите категории завършиха Денислав Тенчев, Арзован Арзован и Тео Латев.


Хандбалистките на Хасково с генерална репетиция преди срещите от пети кръг на "Б" група
Четири срещи от хандбалния шампионат за жени ще се изиграят в Хасково. Мачовете са утре в зала „Вълчо Даскалов“.


Коментари

Гледайте също