Новини 20 March 2023

  • 20 March 2023
  • 4.3k Преглеждания

Проверките срещу Минко Ангелов продължават
Полицията е започнала нова проверка срещу областния управител на Хасково – Минко Ангелов. Това съобщи пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев. Той пристигна в Хасково за годишния доклад на ОД на МВР.



Минко Ангелов излезе със становище за проверката на МВР срещу него
Областният управител Минко Ангелов заяви, че проверката най-вероятно е във връзка с отказа му да изземе имоти, публична държавна собственост, намиращи се на граничен пункт „Капитан Андреево. По-рано самият той бил издал заповед за изземването. При пристигането на Ангелов на граничния пункт обаче му било връчено решение на съда, с което се спирало изпълнението на заповедта. Ангелов спазил решението и закона. Становище по казуса с имотите и предприетите от него действия били изпратени до Министерски съвет и до останалите компетентни ведомства.


Няма задъжрани за търговия с вот по време на акцията в Хасково
20 души са били задържани, а 11 - издирени при специализираната полицейска операция в Хасковска област. Акцията бе срещу битовата престъпност и търговията с гласове.


Проверяват кметове на две джебелски села за корупционни схеми
Кметовете на джебелските села Папрат и Казаците бяха задържани при проверка за корупционни схеми. По-късно те бяха освободени.


Бончо Бонев е новия шеф на полицията в Свиленград
От днес главен инспектор Бончо Бонев е преназначен за началник на полицейското управлението в Свиленград. Това става със заповед на министъра на вътрешните работи.



Откриха недекларирана валута за над 700 000 лв. в два камиона
Недекларирана валута за над 700 000 лв. е открита при проверката на два камиона на граничен пункт „Капитан Андреево“. Задържани са двама турски граждани.


Първи сигнал за нарушение по време на предизборната кампания постъпи в РИК - Хасково
Първи сигнал за нарушение е постъпил в Районната избирателна комисия в Хасково. Жалбата е за плакат, залепен върху спирка. Сигналът е приет като основателен. Междувременно от РИК обявиха датите за обучения на секционните избирателни комисии.


Община Димитровград подписа КТД с работещите в сферата на образованието
Община Димитровград подписа колективен трудов договор с работещите в сферата на образованието. Документът регламентира всички права на служителите, както и някои допълнителни преференции.


Започват безплатни прегледи за туберкулоза в Хасково
От днес започват безплатните профилактични прегледи за диагностика и лечение на туберкулоза в Хасково. Те ще се провеждат до 24 март включително.


Безплатни прегледи за туберкулоза в смолянската болница
Седмица на отворените врати стартира и в Многопрофилната болница в Смолян. Статистиката сочи, че в областта не се наблюдава повишаване на случаите на туберкулоза.


Вълна от съпричастност в помощ на 10-годишния Любчо
Благотворителна акция обединява десетки хора от Смолян и региона. Събират се средства за лечението на 10-годишния Любомир. Само за операцията му в клиника в Турция са необходими 14 хиляди евро, с които семейството не разполага.


В Кърджали се проведе национална ученическа конференция по история
Осмата национална ученическа конференция по история се проведе в Кърджали. Домакин на мероприятието бе Средно училище “Петко Р. Славейков“.



Георги Иванов триумфира на ЕП по борба
Георги Иванов триумфира на Европейското първенство по борба за мъже и жени до 23 години. Българският национал спечели титлата в категория до 125 килограма в свободния стил, побеждавайки на финала представител на Украйна.


Илиян Марчев донесе успеха на "Саяна Хасково" над "Локомотив"
Илиян Марчев донесе успеха на „Саяна Хасково“ над дубъла на „Локомотив“. Капитанът на хасковлии отбеляза единственото попадение в края срещата.



Баскетболният "Хасково" не срещна затруднение срещу "Локомотив"
Рутинна победа за баскетболния “Хасково” над “Локомотив”. Домакините спечелиха с резултат 116:59 точки.


Хандбалистките на Хасково с победа и загуба в женската "Б" група
Женският хандбален тим на Хасково записа победа и загуба в петия турнир от сезона в “Б” група”. “Топлика” стигна до две победи.


Коментари

Гледайте също