Новини 21 March 2023

  • 21 March 2023
  • 4.5k Преглеждания

Трима души пострадаха при тежка катастрофа край Хасково
23-годишен мъж е с опасност за живота след тежка катастрофа на пътя Хасково-Димитровград. Пострадали са още двама души.



Отложиха избора за председател на ОС - Хасково за 9-и май
Висшият съдебен съвет отложи избора за председател на Окръжен съд – Хасково. Изслушването на тримата кандидати беше насрочено за днес. Заради влошеното здравословно състояние на единия от тях обаче, то беше отменено.


9-ма са болните от туберкулоза в Хасково от началото на годината до сега
9 са регистрираните случаи на туберкулоза в Хасково от началото на годината до сега. По-голямата част от тях са мъже. Един от случаите е регистриран в началото на кампанията за диагностика и лечение на туберкулоза, която стартира в началото на седмицата.


С много награди ПГДС "Цар Иван Асен Втори" сложи край на тържествата за 55 години от създаването си
Над 40 възпитаници на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково бяха наградени за активно участие в училищния живот. Това се случи на тържествена церемония. По повод празника на училището бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Цар Иван Асен II.


Семейство от Смолян спечели приза "Пчелар на България"
За първи път ферма от Родопите беше удостоена с приза "Пчелар на България". Престижното отличие получиха семейство Надежда и Недко Митеви.



Кърджали ще отбележи Световния ден на завръщането на дивата природа
Световният ден на завръщането на дивата природа ще бъде отбелязан на 25 март в Общински детски комплекс в Кърджали. Инициативата е на Фондация „По-диви Родопи“.


Фестивал на мекицата проведоха в с. Въгларово
Фестивал на мекицата проведоха във Въгларово. В хасковското село имаше и конкурс за най-вкусните тестени изделия. С фестивала бе отбелязан и Международния ден на етническата толерантност.


За поредна година в Хасково ще се проведе фестивалът "Хайдушка софра"
Над 1200 танцьори ще участват в тазгодишното издание на фестивала “Хайдушка софра“. Форумът ще бъде тази събота в зала "Дружба". Началото е в 9:30 часа.



Петокласнички създадоха комикс по приказката "Златното момиче"
Петокласнички от хасковското училище „Христо Смирненски“ създадоха комикс по популярната приказка „Златното момиче“. Инициативата е съвместна с библиотеката към читалище „Заря“. От културното средище са закупили 8 таблета за изработване на комикса.


Европейският шампион по борба Георги Иванов: Чувството да чуеш химна на България е неописуемо
„Чувството да чуеш химна на България е неописуемо. Тогава разбираш, че всички усилия са си заслужавали“. Това коментира Георги Иванов, който преди броени дни спечели златен медал на Европейското първенство по борба за мъже и жени до 23 години.



В Кърджали стартира Републиканско първенство по бокс
В Кърджали започна първи кръг от Държавното лично отборно първенство по бокс за юноши. В залата днес бе и националният треньор Петър Лесов. Олимпийският шампион бе в Кърджали, за да наблюдава потенциални кандидати за представителния тим на България.


Над 70 деца и младежи в надпревара за купа "Радо Янков"
Над 70 деца и младежи от 8 до 19 години участваха в надпреварите по сноуборд за купа "Радо Янков" в Пампорово. За победителите бяха осигурени много награди.


Започна областният етап на ученическите игри
Започна областният етап на ученическите игри. В първия ден от програмата в Хасково се проведоха състезания в пет вида спорт.


Коментари

Гледайте също