Новини 22 March 2023

  • 22 March 2023
  • 4.3k Преглеждания

Минко Ангелов вече не е областен управител на Хасково, ще се бори с инфлацията в страната
Министерски съвет освободи Минко Ангелов от поста областен управител на Хасково. За временно изпълняващ длъжността е назначен заместник-областният управител Мартин Узунов. Правителственото решение е във връзка с преместване на Ангелов на друга работа.



Каква е съдбата на фалшивите стоки, заловени на Капитан Андреево?
Близо 324 000 артикула, носещи лога на различни търговски марки, са задържани на "Капитан Андреево" от началото на 2023 година досега. Това съобщи началникът на митническия пункт Георги Господинов. Открити са и над 54 тона фалшиви перилни и почистващи препарати.


Газова бутилка гръмна в апартамент в Кърджали
Газова бутилка гръмна тази сутрин в апартамент в Кърджали. При инцидента пострада 60-годишна жена.


Сириец от лагера в Харманли е намушкан с нож
Сириец е намушкан при скандал в Харманли. За инцидента съобщават от пресцентъра на полицията. По случая е задържан друг бежанец.


Симулираха самолетна катастрофа на Роженските поляни
Национално съвместно учение за търсене и спасяване при авиационно произшествие се проведе днес на Роженските поляни. То беше организирано от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.


Интересът към плащанията с ПОС терминал в НАП - Хасково се увеличава
С близо 1 млн. лв. са се увеличили плащанията на данъци и осигуровки чрез ПОС терминал в офиса на НАП в Хасково от началото на годината досега спрямо същия период на 2022. Това съобщават от приходната агенция в града и уточняват, че заради засиления интерес на гражданите и бизнеса към внасянето на дължими суми по този начин, устройствата за безтаксово плащане в офиса вече са 10.


Увеличават се бебетата, родени в болницата в Мадан
Ръст на новородените отчитат през 2023-та от болницата в Мадан. Само за два месеца и половина в лечебното заведение са проплакали 9 бебета, което е повече в сравнение със същия период в предходни години.



СУ “Петко Р. Славейков“ в Кърджали се сдоби с автоматичен дефибрилатор
Автоматичен дефибрилатор, който може да спасява животи, вече има в училище “Петко Р. Славейков“ в Кърджали. Идеята е на учениците, които събрали средствата за закупуването на иновативната медицинска техника.



Предстои ремонт на Тракийския пантеон в Маджарово.
Предстои ремонт на Тракийския пантеон в Маджарово. Инициативата е на хасковското Тракийско дружество „Георги Сапунаров“. Реконструкцията ще включва подмяна на покрива, боядисване на оградата и облагородяване на пространството около гробницата.


Уникален амулет откриха археолози на крепостта Балъкдере край Ивайловград
Оловен амулет с кирилски надпис е открит при проучванията на крепостта Балъкдере край ивайловградското село Хухла. Буквите са били изписани на прегъната пластина, а текстът е каноничен, показват изследванията на епиграф. Откритието е сред най-значимите и може да промени историята, смята археологът Ивайло Кънев.


С гайдар и огромна извинителна бележка абитуриенти от Хасково поканиха класния си ръководител на бала
Абитуриенти от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ поканиха по нестандартен начин класния си ръководител на бала. Червен килим, гайдар, балони и хора изненадаха г-жа Минка Челебиева, която се съгласи да присъства на празника. Атмосфера – вижте сега!


ВиК-Хасково отбеляза Световния ден на водата
ВиК-Хасково отбеляза Световния ден на водата. Пред деца от ОУ “Св.Иван Рилски“ бе изнесена лекция за кръговрата на водата. Учениците се включиха и в засаждането на три вечнозелени дръвчета в двора на дружеството.


"Саяна Хасково" е на полуфинал в турнира за Купата на АФЛ след обрат срещу "Несебър"
„Саяна Хасково“ се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. В зонален финал „червено-белите“ победиха „Несебър“ след обрат.


Баскетболистите на ПМГ в Хасково станаха областни първенци в две възрастови групи
Баскетболистите на хасковската ПМГ станаха областни първенци на ученическите игри. Възпитаниците на местното училище спечелиха надпреварите във възрастите момчета до 7 и юноши до 12 клас.


Коментари

Гледайте също