Новини 24 March 2023

  • 24 March 2023
  • 4.6k Преглеждания

Рекордните 1 милион и 600 хиляди евро, скрити в лек автомобил, задържаха на граничен пункт "Капитан Андреево"
Недекларирани парични средства за над 3 милиона лева откриха митническите служители на „Капитан Андреево“. Рекордното количество валута, скрита в лек автомобил, е била пренасяна от семейство с 18-месечно бебе. Мъжът е задържан за 72 часа.



Терминалът за газ край Александропулис ще е готов в края на 2023 г.
Министърът на енергетиката Росен Христов и изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов инспектираха напредъка по изграждането на терминала за втечнен природен газ край пристанището в Александруполис. Намясто стана ясно, че строителните дейности се движат по-напред от определeния за това график.



Не се очаква поскъпване на яйцата преди Великденските празници
Не се очаква поскъпване на яйцата преди Великденските празници. Това каза председателят на Съюза на птицевъдите в България Ивайло Гълъбов. От организацията алармираха за голямо количество внос на яйца от Украйна, които обаче не се виждали в търговската мрежа. След проверка от Българската агенция по безопасност на храните съобщиха, че вносните продукти са безопасни.


Масов бой между две ромски фамилии в Девин. Твърди, се че мелето е заради събиране на лични карти за изборите
Масов бой между две ромски фамилии доведе до ареста на осем души в Девин. Участници в побоя твърдят, че скандалът избухнал заради отказ на някои от тях да предадат личните си карти на тартора в квартала. Районната прокуратура в Смолян се самосезира по случая.



3 години затвор за иранец, опитал да пренесе през границата близо 1 кг. дрога
Окръжният съд в Хасково постанови 3 години затвор за 49-годишен ирански гражданин. Той е признат за виновен за това, че е пренесъл през граничен пункт "Капитан Андреево" хероин и метаамфетамин с общо тегло близо килограм.



98 700 хартиени бюлетини пристигнаха под полицейска охрана в Смолян
98 700 хартиени бюлетини за изборите на 2 април пристигнаха с полицейска охрана в Смолян. Очаква се следващата седмица да бъдат доставени и 133 машини за предстоящия вот.


Ремонтират уличната мрежа в Кърджали. Търсят съдействие за „Беломорски“ и почистване на Водното огледало
В Кърджали ще стартира ремонт на уличната мрежа. За целта са заделени над 6 милиона лева. От общината са поискали съдействие от регионалното министерство за рехабилитация на един от най-натоварените булеварди и почистване на Водното огледало.


В началото на април ще монтират инсталация, която показва "сърцето" на Хасково
В началото на април ще бъде монтирана инсталация, която ще показва "сърцето" на Хасково. Идеята за информационния елемент „Километър нула“ е на Ротари клуб „Хасково Аида“ . Металната плоча ще бъде монтирана в парка пред НТС.


Обновиха експозицията в Дома музей на "Пеньо Пенев" в Димитровград
Аудиогид на български и английски език посреща посетителите на Дом музей „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Той е реализиран по проект на местната администрация и е финансиран от Министерството на културата.


Храмът „Св.Успение Богородично“ в Кърджали ще бъде изцяло обновен за Цветница
В църквата „Св. Успение Богородично“ в Кърджали текат усилени ремонтни дейности. Очакванията са миряните да посрещнат светлите Великденски празници в изцяло обновен храм.


Боян Гегов представя втория си документален филм "Усещане за вяра"
Вокалистът на хасковската рок група „Хангар 42“ Боян Гегов представя втория си документален филм. Той е озаглавен „Усещане за вяра“. Премиерата му ще се състои на 31 март от 19 часа в ДКТ “Иван Димов“.


Баскетболни мачове и тази неделя в Хасково
“Хасково“ ще приеме “ „Академик“ в среща от 20-ти кръг на баскетболната „А“ група. Мачът е в неделя.



"Саяна Хасково" има сметки за уреждане с "Атлетик"
„Саяна Хасково“ с гостуване през уикенда. Утре тимът ще играе срещу „Атлетик“.


Хасково е домакин на ДП по бадминтон
Хасково е домакин на Държавното първенство по бадминтон за юноши и девойки до 17 години. Шампионатът продължава до неделя.


Коментари

Гледайте също