Новини 27 March 2023

  • 27 March 2023
  • 5k Преглеждания

Екшън в Свиленград! Простреляха 30-годишен мъж след сигнал за наркосделка
30-годишем мъж, блъснал патрулен екип на полицията в Свиленград, бе прострелян в краката със стоп патрони. Инцидентът е станал в централната част на града след сигнал за наркосделка.



Пожар унищожи домовете на 6 семейства в Чепеларе, общо 14 души са настанени при роднини
Шест семейства от Чепеларе останаха без дом, след като голям пожар унищожи жилищната им кооперация. Най-вероятно огънят е тръгнал от съседна селскостопанска постройка.


Официално откриха парк "10-ти Пехотен родопски полк" в Хасково
Тържествено откриха новия парк "10-ти Пехотен родопски полк" в Хасково. Церемонията се състоя пред монумента. В Деня на Тракия венци и цветя поднесоха хасковски военнослужещи, официални лица и граждани.


РИК-Хасково заличи 6-ма кандидат-депутати
6-ма кандидат-депутати са заличени от Районната избирателна комисия в Хасково. Това е станало след като те са поискали да напуснат предизборната надпревара по собствено желание.


540 са секциите в област Кърджали, 39 от тях са подвижни
39 са подвижните секции в област Кърджали за предстоящия парламентарен вот. В сравнение с предишните избори те са по-малко.


1300 души от Димитровград получават помощ у дома от различни социални услуги
Над 1300 потребители обхващат социалните услуги по домовете, които предлага Община Димитровград. Това стана ясно на пресконференция. Възрастни и трудноподвижни хора, както и деца с увреждания могат да се възползват от различна помощ.


Отбелязаха Международния ден на театъра с изложба
17-годишната украинка Наталия Суслова подреди самостоятелна изложба в хасковския театър „Иван Димов“. С експозицията бе отбелязан Международния ден на театъра.


Ансамбъл "Златна Тракия" с концерт по повод своя 35 годишен юбилей
Грандиозен концерт-спектакъл изнесе хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ по повод своя 35 годишен юбилей. В него се включиха както настоящите танцьори на формацията, така и голяма част от ветераните.


Близо 1300 танцьори се събраха на "Хайдушка софра" в Хасково
Близо 1300 танцьори са събраха на „Хайдушка софра“ в Хасково. Тази година се проведе юбилейното 10-то издание на фестивала. Той е един от най-посещаваните и чакани от клубове за народни танци от цялата страна.


Фондация „По-диви Родопи“ отбеляза в Кърджали Деня на дивата природа
В Кърджали от Фондация „По-диви Родопи“ отбелязаха Деня на завръщането на дивата природа. Празникът се проведе в Общински детски комплекс.



Христо Христов триумфира на ДЛП за младежи, Димитров и Бъчваров с бронзови медали
Христо Христов спечели републиканската титла в категория до 60 килограма на държавното първенство по джудо за младежи. На финала хасковлията се наложи над Иван Симеонов от ЦСКА.



Успехи за хасковски бойци на турнир по граплинг
Четири златни медала спечелиха хасковлии в рамките на турнир по граплинг в Стара Загора. С първи места в отделните категории са Гено Хаджигинев, Христо Бончев, Владимир Запрянов и Константин Маринов. Хасковлии завоюваха още два сребърни и два бронзови медала.


"Родопа" с поредна загуба, този път от "Димитровград"
„Саяна Хасково“ записа пореден успех в шампионата. „Червено-белите“ спечелиха гостуването си на „Атлетик“ с 0:1.
Единственото попадение в мача реализира Христо Димитров. В друга среща от първенството „Димитровград“ спечели гостуването си на „Родопа“ с 1:3.



Рая Петкова с бронзов медал от държавното първенство по бадминтон
Рая Петкова спечели бронзов медал на държавното лично първенство по бадминтон за юноши и девойки до 17 години. Петкова се класира трета и на смесени двойки, в тандем със съотборника си от Хасково Николай Колев.


Пореден успех за баскетболистите на Хасково
Баскетболистите на Хасково победиха “Академик” и се върнаха на върха в първенството. Домакините се наложиха с резултат 121:59 точки.


Коментари

Гледайте също