Новини 28 March 2023

  • 28 March 2023
  • 4.6k Преглеждания

Задържаха 27-годишен мъж за убийството на своя баща
27-годишен мъж от Димитровград е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Хасково. Жертвата е починала в следствие на побой.



Официално откриха обновената сграда на Областна администрация-Хасково
Официално откриха обновената сграда на Областната администрация в Хасково. Лентата прерязаха кметът Станислав Дечев и временно изпълняващият длъжността областен управител Мартин Узунов.


До лятото басейна в Хасково ще е готов, търсят финансиране за изграждане на спортен комплекс
Строежът на закрития плувен басейн в Хасково върви по план. Днес обектът бе проверен от кмета Станислав Дечев. Той заяви, че от местната администрация ще търсят държавно финансиране за изграждане на спортен комплекс, който да е разположен в близост до басейна. Вече е избран изпълнител на обществената поръчка.


Силният вятър в Хасково събори дървета и покривни конструкции
Силният вятър в Хасково събори дървета и покривни конструкции. През целия ден от противопожарната служба получаваха сигнали за различни инциденти.


Огнян Гълъбов е избран за председател на Районен съд-Димитровград
Огнян Гълъбов е новият председател на Районен съд – Димитровград. Той е избран единодушно от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Гълъбов има над 22 години стаж. В районния съд работи от 2010 година.


За пореден път отложиха делото за катастрофата край Загорско, Местан не се яви в съда
За пореден път отложиха делото за тежката катастрофа край Загорско, при която загина 6-месечно бебе. Обвиняемият Лютви Местан не се яви в съда, заради здравословни проблеми.



В Хасково пристигнаха бюлетините за парламентарните избори
Бюлетините за изборите на 2-и април пристигнаха в Хасково. От Областната администрация започнаха раздаването им по общини. Очаква се в петък вечерта да бъдат получени и машините за парламентарния вот.


200 000 бюлетини и 497 записващи устройства бяха доставени в Кърджали за вота
И в Кърджали днес пристигнаха бюлетините за предстоящите избори. За цялата област са предвидени 200 000.


Нов сигнал за нарушени правила за предизборна агитация
Нов сигнал за нарушени правила за предизборна агитация е получила Районната избирателна комисия в Хасково. Той е за поставени плакати върху стълбове и частни сгради в Маджарово. Според РИК жалбата е неоснователна.


Представиха 11-ти том на сборник "Тракия"
Представиха том 11 на сборник „Тракия“. Книгата бе презентирана в зала “Хасково“.


Изложбата "Всичко, което обичам" е подредена в галерия "Форум"
Втора самостоятелна изложба в галерия“Форум“ представи художникът Даниел Русев. Тя е озаглавена „Всичко, което обичам“ и включва любимите техники на младия творец- акварел, масло и керамика.


Пролетни цветя украсиха Смолян
Десетки пролетни цветя и декоративни храсти засадиха от община Смолян на няколко места в града. Целта е да се създаде празнично настроение на жителите и гостите в навечерието на Великден.


Треньорска рокада в "Родопа". Чаушев замени Сюрджиев
„Родопа“ се раздели с Юлиян Сюрджиев. До рокадата на треньорския пост се стигна след поредицата от слаби резултати на смолянчани. До края на сезона наставник ще бъде Звезделин Чаушев.


Боксьорите от „Локомотив“ София спечелиха първо място и Купата на България
„Локомотив“-София спечели първи кръг на Държавното лично отборно първенство по бокс за юноши, което се проведе в Кърджали. Столичните „железничари“ завоюваха и Купата на България.


Историческа балканска титла за България завоюваха волейболисти на "Родопа"
Историческа титла за България от провелата се преди дни Балканиада по снежен волейбол завоюва националния ни отбор.
На финала състезателите победиха Румъния. Българският тим бе съставен изцяло от играчи на "Родопа"-Смолян.


Коментари

Гледайте също