Новини 29 March 2023

  • 29 March 2023
  • 4.8k Преглеждания

Обвиненият в убийството на баща си 28-годишен мъж остава за постоянно в ареста
Оставиха за постоянно в ареста 28-годишен мъж, обвинен в убийството на баща си. Окръжен съд – Хасково прецени, че е на лице опасност задържаният да се укрие.



Паркираха над 30 трактора край Е-80 като протест срещу вноса на зърно от Украйна
Десетки трактори бяха паркирани край международен път Е-80. По този начин хасковските зърнопроизводители показаха подкрепата си за протестите в Северна България. Стопаните настояват да бъде спрян безконтролния внос от Украйна, тъй като води до срив на цената на пшеницата и слънчогледа.


Поставят предизборни плакати на нерегламентирани места,заповед променя правилата
Жалба за нерегламентирано поставяне на агитационни материали е постъпила в РИК- Кърджали. Малко след сигнала кметът Хасан Азис променя правилата и със своя заповед разрешава поставянето на плакати и на други места извън регламентираните.


Членовете на СИК в Димитровград преминаха присъствено обучение
Членовете на Секционните избирателни комисии в Димитровград преминаха специално обучение за предстоящия парламентарен вот. То се проведе в зала „Младост“ и е по инициатива на общината. Акцент бе заснемането на края на изборния ден, както и попълването на протоколите.


От Инспекцията по труда в Хасково проверяват две трудови злополуки
От Инспекцията по труда в Хасково проверяват две трудови злополуки. При един от случите е загинал 60-годишен мъж. При втория инцидент работник е пострадал на строителен обект.


Продължава подмяната на водопровода на ул.Кюстенджа в Хасково
Продължава подмяната на водопровода на ул.Кюстенджа в Хасково. Очаква се до края на седмицата ремонтните дейности да приключат. До завършване на подмяната на тръбата водоподаването ще бъде периодично спирано.


Лек автомобил се удари в къща в Хасково
Лек автомобил се блъсна в къща на главния път край парк „Кенана“. При катастрофата няма пострадали.


Кашкавал ли е кашкавалът по витрините?
Промяна на етикетите на кашкавала искат от сдружение "Планинско мляко". Според тях част от продуктите се произвеждат по съвсем различна технология и би трябвало да се наричат "твърдо топено сирене".


Гражданите писаха на Община Димитровград оценка 7,6 по десетобалната система
Със 7,6 по десетобалната система е оценена работата на Община Димитровград в стартиралата преди година мобилна онлайн платформа за обратна връзка с гражданите. В нея са участвали над 4000 потребители.


Община Ивайловград е на дъното по заетост в областта
Общините Димитровград и Свиленград са с най-ниски нива на безработица в Област Хасково. Това сочат данните за месец февруари. Най-висок е процентът в Ивайловград.


Ученици и природолюбители почистиха местообитанието на чаплите в Кърджали
Екоакция в Кърджали. Ученици и природолюбители почистиха местообитанието на чаплите. Колонията на водолюбивите птици е един от природните феномени в родопския град.


Чепеларе събира в дигитална карта туристическите маршрути в общината
Нови маршрути се подготвят за туристите в Чепеларе за предстоящия летен сезон. Всички атракции ще бъдат събрани в дигитална карта.


Тодор Колев пропуска мача с "Верея"
Тодор Колев пропуска домакинството на „Саяна Хасково“ на „Верея“. Ветеранът е наказан за една среща.


Коментари

Гледайте също