Новини 30 March 2023

  • 30 March 2023
  • 5k Преглеждания

След като се излекува, 30-годишният Васил Христонов отива в ареста за постоянно
Свиленградският районен съд задържа под стража 30-годишния Васил Христонов. Преди дни той удари полицейска кола и се опита да прегази полицаи. Органите на реда откриха стрелба срещу бившия борец. Мярката му за неотклонение се гледа в болничната стая, където Христонов се възстановява от 2 огнестрелни рани.



23-годишният шофьор, който пострада при тежка катастрофа на пътя за Димитровград, почина
23-годишният шофьор, който пострада най-тежко в катастрофата на пътя Хасково – Димитровград, почина. Тежкият инцидент стана преди десет дни.


Събарят 9-етажен опасен строеж в Минерални бани
Събарят сградата на Балнеоложкия комплекс в Минерални бани. От общината търсят фирма изпълнител на дейностите, като прогнозната стойност на поръчката е 150 000 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 13 април.


Ремонтът на междублоковото пространство в кв. "Орфей" е на финалната права
Ремонтът на пространството между 61-63 блок на булевард “Васил Левски“ в Хасково може да приключи предсрочно. Това съобщи кметът Станислав Дечев, който провери как протичат строителните дейности. Предстои от общината да извършат рехабилитация на още 10 други обекта.


Животновъди призовават да се купува агнешко директно от фермите
Животновъди от Кърджали призовават хората да купуват агнешко месо за Великден направо от фермите. Така клиентите ще избегнат, както по-високите цени от прекупвачите, така и вносната стока от чужбина.


Създават нова кухня за социалния патронаж в Димитровград
Нова кухня за нуждите на социалния патронаж ще бъде създадена в Димитровград. Очаква се в следващите месеци да стартира процедурата по реализиране на проекта. Това съобщи кметът Иво Димов. Идеята е по този начин да се увеличи капацитета на социалната услуга.



106 деца се отглеждат в приемни семейства в Хасковска област
670 месечни помощи са отпуснати през февруари на лица и семейства, чиито доход за предходния месец е по-нисък от определения диференциран минимален такъв. Това съобщиха от Агенцията за социално подпомагане в Хасково. Общата стойност на изплатените месечни помощи е близо 103 000 лв.



Смолянчанин се жалва, че в Пловдив глобявали за неправилно паркиране избирателно коли с чужди регистрации
Семейство от Смолян е било санкционирано за неправилно паркиране в Пловдив. Затова сигнализираха самите потърпевши. Според хората в града под тепетата глобявали избирателно. На прицел били коли, които не са с пловдивски номера.


Първите парламентарни избори са проведени през 19 век
Първите парламентарни избори в България са проведени през 1879 година. Тогава право да гласуват са имали само грамотни мъже, които са над 21 годишна възраст. Каква е била системата за гласуване и как са се провеждали изборите, вижте в репортажа.


Благотворителен концерт за Любчо организират ученици от Езиковата гимназия
Ученици от Езиковата гимназия в Смолян организират благотворителен концерт в подкрепа на 10-годишния Любомир. Детето се нуждае от средства за лечение. Утре Любомир заминава за Турция, където ще се подложи на операция.


Библиотекари обсъждат предизвикателствата пред съвременната библиотека
Библиотекари от община Димитровград и други градове от Южна България се събраха на кръгла маса, за да обсъдят „Предизвикателствата пред съвременната библиотека в динамиката на новото време“. Форумът се проведе в Димитровград.


Три от четирите полуфиналисти за Купата на АФЛ вече са ясни
Станаха ясни още два от полуфиналистите в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Припомняме, че „Саяна Хасково“ се класира сред най-добрите четири тима, след като в предния кръг победи „Несебър“.


24 отбора участват в държавен тенис турнир на Кенана
48 състезатели стартираха участие в държавния тенис турнир за смесени отбори, който се провежда в Хасково. Двубоите са на кортовете в парк Кенана.


Коментари

Гледайте също