Новини 31 March 2023

  • 31 March 2023
  • 5.1k Преглеждания

Предизборната кампания приключи, агитацията вече е забранена
В полунощ приключва предизборната кампания. Утре е ден за размисъл, а партиите нямат право да агитират. В хасковската зала „Дружба“ върви усилена подготовка за изборите в неделя.



Два екипа международни наблюдатели ще следят изборния процес в Кърджали
Международни наблюдатели ще следят изборния процес в Кърджали. Чуждестранните екипи ще присъстват на всеки един етап от вота.


Извършват проверки за нелегални екскурзии на "Капитан Андреево"
Четири институции извършват проверки на пътни превозни средства на ГКПП "Капитан Андреево". Контролът е заради нелегалните екскурзии и няма връзка с изборите на 2-и април.


Недекларирана валута за над 2 млн. лв. откриха на "Капитан Андреево"
Недекларирана валута за над 2 млн. лв. откриха на граничен пункт "Капитан Андреево". Парите са намерени в товарен автомобил и два автобуса при отделни проверки. По случаите са повдигнати обвинения на 3-ма чужденци.


По сигнал: Гараж пречи на изграждането на тротоар в района на миньорските блокове в Смолян
За незаконен гараж, който пречел на изграждането на тротоари, сигнализираха жители на Смолян. Собственичката на постройката твърди, че е законна и че от години плаща данъци за нея.



Оригиналът на "Рибния буквар" беше показан пред ученици в Свиленград
Πъpвoто издaниe нa „Pибния бyĸвap“ oт 1824 гoдинa нa Πeтъp Бepoн, нaпeчaтaн нa лиcтa oт лeн и ĸoнoп, беше пoĸaзaн пред ученици в Cвилeнгpaд. Уникатът беше изложен в сградата на CУ „Д-p Πeтъp Бepoн“ по повод патронния му празник.


ЮЦДП се готви да отбележи Седмицата на гората с поредица от инициативи
Mащабно залесяване, раздаване на фиданки и връчване на награди са предвидили от Южноцентралното държавно предприятие по повод Седмицата на гората. Инициативата стартира на 3 април.



Изложба "70 неспокойни години театър" е представена в музея в Димитровград
Изложба на театрални костюми и реквизит е открита в Историческия музей в Димитровград. Тя е под надслов „70 неспокойни години театър“. Експозицията проследява историята на Общинския драматичен театър „Апостол Карамитев“ от създаването му до наши дни.


Близо 400 деца участваха в Националния конкурс за рисунка "Детство-вълшебство "
Близо 400 деца взеха участие във втория Национален конкурс за рисунка „Детство-вълшебство“. Надпреварата е организирана от Детската градина по изкуствата в Хасково. Тази година тя премина под надслова „Моята любима приказка“. Днес победителите бяха наградени.



Млади рок музиканти от Хасково записаха видеоклип към песента "Кой уши байряка?“.
Млади рок музиканти от Хасково записаха видеоклип на песента Кой уши байряка?“. Той е финансиран по програма „Културни инициативи“ на Община Хасково.


"Саяна Хасково" с домакинство срещу "Верея"
"Саяна Хасково" прие аутсайдера "Верея"- Стара Загора в мач от 26 кръг на Трета Югоизточна лига. Двубоят бе изместен за днес заради изборите в неделя.


Юношите на ОФК Хасково и на "Марица"-Пловдив играха на ст. "Младост"
Юношите на ОФК Хасково посрещнаха „Марица“-Пловдив. Двубоят се игра на стадион „Младост“.


Станаха ясни финалистите на тенис турнира в Хасково
Станаха ясни финалистите на Държавния тенис турнир за смесени отбори, който се провежда в Хасково. Решителната среща е утре.


Момчилград е домакин на Международен турнир по тенис на маса
Момчилград ще бъде домакин на Международен турнир по тенис на маса. Състезанието ще се проведе за пети пореден път. Надпреварата ще стартира утре. Тя е под патронажа на Ротари клуб и е със съдействието на общината и СК“Родопи“.


Коментари

Гледайте също