Новини 4 April 2023

  • 4 April 2023
  • 5.1k Преглеждания

148 преференции за Георги Станков в секцията в Момково, където кашон беше използван за урна
И на тези избори вторият в листата на ГЕРБ-СДС Георги Станков е рекордьор по преференции в Хасковска област. За него са гласували 6 734 избиратели. 148 от тях са от секцията в село Момково, където в деня на вота кашон се превърна в урна.



Районна прокуратура Кърджали няма да повдига обвинение срещу председателя на СИК
Засега Районна прокуратура Кърджали няма да повдига обвинение на задържания в деня на изборите председател на подвижна секция Бирол Юсеин.Причината е, че не са събрани достатъчно доказателства.


Жителите на Смолян не вярват да се състави правителство
След като станаха ясни резултатите от поредните парламентарни избори, жителите на Смолян са скептични относно съставянето на правителство и стабилно управление. Мненията събра екипът ни.


Повдигнаха обвинение на 18-годишен младеж за побоя над възрастен мъж от с. Странско
Районната прокуратура в Димитровград повдигна обвинение на 18-годишен младеж за побоя в село Странско. Припомняме - 68-годишният Филчо Атанасов е с опасност за живота, след като бе жестоко пребит от 2 момчета.



МОН обяснява на директорите какво да правят при сигнал за бомба
Директорите на училищата нямат право да прекъсват часовете при заплаха с бомба без разрешението на МВР. Писмо с инструкции за действие при такъв проблем е изпратено от министъра на образованието до всички началници на регионалните управления в страната, включително и в Хасково.



Община Смолян продължава да осигурява работа на хора с увреждания
Община Смолян продължава да осигурява работа на хора с увреждания.Местната администрация е партньор на Агенцията по заетостта по Националната програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания. Сега по нея са наети 5 човека.


РЦДО на УНСС в Хасково обяви Ден на отворените врати
Центърът за дистанционно обучение на УНСС в Хасково отвори вратите си днес за кандидат-студенти. Зрелостници от няколко гимназии можеха да се запознаят с възможностите, които предлага университета, както и със сроковете за кандидатстване.


В Димитровград помагат за Великден на възрастни хора в неравностойно положение
В Димитровград събират хранителни пакети за възрастни хора в неравностойно положение. Инициативата е традиционна и е по повод предстоящите Великденски празници.



Кметът Иво Димов чете приказки на деца от Димитровград
Кметът Иво Димов прочете любимите си приказки на деца от Димитровград. Инициативата е на градската библиотека и има за цел да стимулира любопитството и любовта на подрастващите към книгите и четенето.



В Кърджали магистрати образоват подрастващи в сферата на наказателното право
Ученици от СУ “Йордан Йовков“ в Кърджали се запознаха с работата на съда и прокуратурата. Лекциите са част от образователна програма на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Те засягат най-вече теми, които вълнуват децата.


"Саяна Хасково" гостува на "розите" в Казанлък
„Саяна Хасково“ с тежко гостуване. Утре тимът ще играе с „Розова долина“.


Успехи за състезателките на "Юнак"
Успехи за състезателките на „Юнак“ на Държавното лично отборно първенство - зона Юг. Надпреварата по спортна гимнастика се проведе в Пловдив.



Коментари

Гледайте също