Новини 5 April 2023

  • 5 April 2023
  • 5.4k Преглеждания

Красимир Ангелов е новият областен управител на Хасково
Красимир Ангелов е новият областен управител на Хасково. Това стана ясно след заседание на Министерски съвет. Ангелов ръководи фирма за строителен надзор в Хасково. Той е председател на Балкано-индийската бизнес асоциация.



Оставиха за постоянно в ареста 18-годишния Делчо, обвинен за побоя в Странско
Оставиха за постоянно в ареста 18-годишния Делчо Миланов. Той е обвинен в побой и нанасяне на средна телесна повреда на 67-годишния Филчо Атанасов от село Странско. Днес в съда задържаният отрече обвиненията срещу него.


10-годишни деца замерват с камъни възрастна жена
Две  десетгодишни деца  нападнаха с камъни  и пръчки възрастна жена от Димитровград. Причината - отказала да им даде пари. 


Окръжната прокуратура поема разследването на катастрофата, при която загина 23-годишният Йордан Болзуков
Окръжната прокуратура в Хасково ще поеме разследването за катастрофата, при която загина 23-годишният Йордан Бозуков. Назначени са множество експертизи по случая.


Мъж буйства в Спешното отделение в Харманли
35-годишен мъж е буйствал в Спешното отделение в Харманли. Той е бил задържан за денонощие. Получил е присъда и от Районния съд в града.


"Ротари клуб" осигурява безплатни прегледи за гръбначни изкривявания във всички училища в Харманли
Над 400 деца ще бъдат прегледани за гръбначни изкривявания в Харманли. Инициативата е на местния Ротари клуб. Консултациите се извършват от лекар в Университетската многопроoфилна болница в Пловдив.


С проект улесняват достъпа на незрящите до Центъра за социална рехабилитация в Кърджали
Община Кърджали кандидатства с проект за изграждане на подвижна платформа пред фонд "Социална закрила". Тя е предвидена за Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Ако проектът бъде одобрен, ще се улесни достъпът на хората със зрителни проблеми.


Църквата в село Стойково има нужда от спешен ремонт
Църквата „Свети Георги“ в село Стойково се нуждае от спешен ремонт. За това алармира кметът Пеню Пенев. Заради пробойни в купола се налага в църквата да се поставят кофи при всеки дъжд.


Тръгна дарителска кампания за създаването на Музей на илюзионното изкуство в Момчиловци
Дарителска кампания за набирането на средства, с които да се подпомогне създаването на Музей на илюзионното изкуство, стартира кметството в село Момчиловци. Идеята е на известния актьор Ненчо Илчев.


Богата културна програма през април в Община Хасково
Концерти, изложби, великденски работилници и още много други мероприятия са част от културния календар на Община Хасково през април. Какво още включва той, вижте в репортажа.



От РДГ-Смолян похвалиха горските за доброто стопанисване на гората
Добра оценка за дейността на служителите в горските стопанства дадоха от Регионалната дирекция по горите в Смолян. Това се случи по време на пресконференция по повод Седмицата на гората.



Творческа работилница за боядисване на яйца откриха в РИМ Кърджали
Творческа работилница за боядисване и украсяване на великденски яйца стартира в Регионалния исторически музей в Кърджали. Инициативата е насочена към децата.


"Маратон на четенето" е организиран в хасковската библиотека
Първокласници от Основно училище „Св. Иван Рилски“ се включиха в „Маратона по четене“ в хасковската библиотека. Инициативата е традиционна.


Коментари

Гледайте също