Новини 6 April 2023

  • 6 April 2023
  • 5.4k Преглеждания

Красимир Ангелов встъпи официално в длъжност като областен управител на Хасково
Новият областен управител на Хасково Красимир Ангелов встъпи официално в длъжност. Той идва от сферата на бизнеса и до момента не е работил в държавната администрация. Приоритет в работата му ще бъде привличането на инвестиции в региона.



Проверяват хранителните магазини в Хасково преди Великден
Започна засилен контрол на храните преди Великден. В Хасково от Областната дирекция по безопасност на храните проверяват всички търговски обекти, в които се предлагат продукти за празничната трапеза. Следят се най-вече агнешкото месо и яйцата.


11 деца от крумовградско са с натравяне, след като са яли риба в училище
11 деца от крумовградското село Токачка са със съмнение за хранително натравяне. Две от тях са приети в болницата в Кърджали. Към момента състоянието им е стабилно.


БМВ се превърна в пепел, а Мазда изгоря частично в Димитровград
2 автомобила са изгорели пред жилищен блок в Димитровград. Пламъците били забелязани рано тази сутрин. Причините за пожара все още се изясняват.


Близо 8 кг. екстази откриха на "Капитан Андреево"
Близо 8 кг. екстази откриха митническите служители на "Капитан Андреево" при проверка на товарен автомобил. На 42-годишния шофьор е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража“.


Промениха мярката на задържане на Ангел, обвинен в убийството на баща си
Измениха мярката за неотклонение на Ангел Георгиев, който е обвинен в убийството на баща си. Преди седмица Окръжен съд - Хасково го задържа под стража. Днес обаче Апелативният съд в Пловдив го пусна под домашен арест.



Община Смолян благоустроява района около миньорските блокове
Мащабни строителни дейности се извършват в района на миньорските блокове в Смолян. Кварталът се благоустроява със средства, отпуснати на общината преди три години с министерско постановление. Те са целеви за ремонт на улици в града.


Ученици влязоха в ролята на магистрати в Районен съд - Хасково
Ученици влязоха в ролята на магистрати в Районен съд - Хасково. Инициативата е традиционна и има за цел да обогати познанията на младежите относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България.


110 фиданки сребрист смърч бяха засадени в парк „Арпезос – Север“ в Кърджали
Повече от 100 фиданки бяха засадени при мащабна акция в един от кърджалийските паркове. В инициативата се включиха множество служители от различни институции, както и ученици от няколко училища в Кърджали.


Три музикални формации ще участват във Великденски концерт в хасковския театър
Камерният оркестър на Хасково, детски хор „Орфей“ и „Орфей +“ организират съвместен концерт, който ще се проведе в театър „Иван Димов“. Инициативата е по повод предстоящите Великденски празници.


"Арда" заплаши, че ще напусне елита през следващия сезон
От футболния „Арда“ заплашиха, че няма да участват в следващия шампионат. Това стана, след като тимът отпадна от турнира за купата на България. Вчера „Арда“ загуби с 1:0 от ЦСКА 1948, а попадението бе реализирано от дузпа в 117 минута.


"Саяна Хасково" с първа загуба от месец октомври миналата година
„Саяна Хасково“ загуби гостуването си на „Розова долина“. Домакините спечелиха с 4:1. В друг мач от кръга „Димитровград“ загуби с 2:0 от „Локомотив“.



"Родопа" с втора поредна победа след треньорската смяна
"Родопа" записа втора поредна победа, след като начело на тима застана Звезделин Чаушев. "Зелено-белите" записаха домакински успех над"Левски"-Карлово.


Димитровград е домакин на ДЛП по джудо
Държавното първенство по джудо за момчета и момичета и за юноши и девойки младша възраст ще се проведе през уикенда в Димитровград. Схватките ще са в спортна зала „Младост“.


Коментари

Гледайте също