Новини 7 April 2023

  • 7 April 2023
  • 5.7k Преглеждания

Кола се преобърна на международен път Е-80
Шофьор пострада при катастрофа на международен път Е-80. Колата се преобърна между селата Горски извор и Клокотница.



Социален работник откри починал възрастен мъж в дома му
Социален работник откри починал възрастен мъж в дома му на хасковската улица „Амур“. Няма данни смъртта да е настъпила вследствие на насилие, съобщиха от ОД на МВР.


Откриха над половин килограм отровен живак в джоба на турски шофьор на камион
Над половин килограм живак задържаха на ГП "Капитан Андреево". Опасното вещество е открито в джоба на шофьор на камион. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.


70 лв. великденски добавки ще получат възрастните хора с пенсии до 504 лв.
70 лв. великденски добавки ще получат възрастните хора с пенсии до 504 лв. Допълнителните средства ще бъдат дадени на над един милион пенсионери. Доволни ли са хасковлии, вижте в репортажа.


Остава по-малко от месец до края на данъчната кампания за физическите лица
80 процента от хасковлии, които вече са декларирали доходите си в НАП, са избрали да го направят електронно, съобщават от офиса на Агенцията. Данъчните напомнят, че крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации за физическите лица е 2 май.



Хасковската болница привлича все повече лекари-специализанти
40 са лекарите-специализанти, които работят в Многопрофилната болница в Хасково. От младите специалисти има в почти всички отделения. В Деня на здравния работник ви срещаме с един от тях.


Дариха кувьоз на неонатологичното отделение в МБАЛ - Хасково
Нов кувьоз за недоносени бебета получи неонатологичното отделение на болницата в Хасково. Той е дарен от кампанията "Капачки за Бъдеще".


За "Лесовъд на годината" в Смолянско бе определен инж. Асен Карабов
Инженер Асен Карабов бе избран за "Лесовъд на годината" в Смолянски регион. Призът "За цялостен лесовъдски принос" бе присъден на инженер Сашка Иванова. Двамата получиха грамотите си на церемония в Южноцентралното държавно предприятие.


Добрият пример: Осмокласникът Денислав Пашов намери портмоне и го предаде в полицията
Осмокласникът Денислав Пашов от Смолян получи грамота от полицията за това, че е предал намерено от него портмоне. За доблестната му постъпка е изпратено и благодарствено писмо до гимназията, в която той учи.


Ученик от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" в Хасково има шанс да представя България на Международна олимпиада
Мартин Найденов от ПМГ в Хасково завоюва 4-та позиция на Националната олимпиада по английски език във Варна. Това му дава шанс да стане част от националния отбор и да представя страната ни на Международната олимпиада в Букурещ.


„Екип 254“ към БЧК Кърджали навърши 15 години
„Екип 254“ към Българския червен кръст в Кърджали навърши 15 години. Историята на доброволците, посветили се в помощ на нуждаещите се, разказваме сега.


Хайдути представиха старинни оръжия на ученици от Димитровград
Хайдути представиха автентични пушки и старинни оръжия на ученици от Димитровград. Изложбата е подредена в Средно училище „Любен Каравелов“. Тя е част от програмата по повод 65-години от създаването на учебното заведение.


Пролетен детски карнавал събра стотици деца в Кърджали
За 18-та година в Кърджали се проведе пролетен детски карнавал. Над 400 деца от всички училища в града се включиха във веселието. Събитието се организира от Общинския детски комплекс.


"Ден на професиите" се проведе в ОУ "Христо Смирненски"
Ден на кариерното ориентиране организираха днес в Основно училище “Христо Смирненски“ в Хасково. Децата бяха подготвили дефиле с тематични облекла, гатанки и игри, свързани с различните професии.


Два мача ще се изиграят в неделя в зала "Дружба"
Баскетболният „Хасково“ с домакинство през уикенда. Тимът посреща „Пловдив мамбас“.


Коментари

Гледайте също