Новини 10 April 2023

  • 10 April 2023
  • 5.3k Преглеждания

Катя Панева влиза в Парламента от Хасково, Веселин Недев отпадна
Вторият в хасковската листа на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Веселин Недев остава без депутатско място. Той е изместен от третата в листата на коалицията Катя Панева, която го победи с преференции. Първото заседание на новите парламентаристи ще се проведе в сряда, на 12-и април, от 10 часа сутринта. Указът бе издаден днес от президента Румен Радев.



Започва изплащането на възнагражденията на СИК
От 12-ти до 18-ти април Община Хасково ще изплаща възнагражденията на всички членове на СИК, участвали в изборите за народни представители. Средствата ще се получават в салона, намиращ се в северната част на сградата на общината. Той ще работи от 9 до 16 ч.



РЗИ: Няма изолирана бактерия след изследване на персонала в село Токачка
Няма изолирана бактерия след изследване на персонала в училищния стол в село Токачка. Това сочат резултатите на Регионалната здравна инспекция в Кърджали във връзка с децата от крумовградското село, които бяха приети в болница със съмнение за хранително натравяне.


53-годишен мъж държи незаконно оръжие и културно-исторически предмети в дома си в Маджарово
53-годишен е задържан за съхранение на 9 милиметрова пушка без разрешително. Тя е открита в жилището му в Маджарово. Открити са още 7 монети, част от пръстен и метална фигурка, с характер на културно-исторически ценности. Предметите подлежат на експертиза. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.


Мъж открадна старо желязо от имот на БДЖ
25-годишен мъж е откраднал близо 300 кг. старо желязо от имот на БДЖ в Димитровград. Той е бил задържан. Сигналът за кражбата е подаден от служител на железниците, който е обяснил, че в имота е проникнато след срязване на оградата.



Около 150 лева ще струва Великденската трапеза
Около 150 лева ще струва празничната трапеза за Великден. Най-скъпо излиза агнешкото месо, което тази година е с два-три лева повече. Яйцата са двойно поскъпнали. Козунаците и курабиите по-малко. Започнаха ли хасковлии да се приготвят за празника, вижте в репортажа.


Опасни фундаменти дебнат минувачите след премахването на "Лавките" в Хасково
Опасни фундаменти дебнат минувачите по едни от най-оживените булеварди в Хасково. Затова сигнализираха зрители на еТВ. Месеци, след като павилионите на Лавка бяха премахнати, бетонните им основи стърчат над тротоара, а това заплашва пешеходците. От местната администрация съобщиха, че са стартирали премахването на съоръженията.


Установиха 20 деца с гръбначни изкривявания след масовия скрининг в Харманли
20 деца с гръбначни изкривявания са установени след масовия скрининг във всички училища в Харманли. Припомняме – кампанията бе финансирана от местния „Ротари клуб“.


Адвокати от Смолян ще дават безплатна правна помощ
Регионален център за консултиране отвори врати в сградата на Съдебната палата в Смолян. Там юристи от Адвокатската колегия ще оказват безплатна правна помощ на социално слаби и уязвими хора .


От днес започва страстната седмица
От днес започва страстната седмица. Тя отбелязва последните дни от земния живот на Исус Христос. Всеки ден от нея се нарича Велик. Според православния календар тази седмица завършва в навечерието на Великден.


Изложба на именити родопчанки откриха в Областна администрация Смолян
Портретите на пет именити родопчанки украсиха фоайето на Областната администрация в Смолян. Пътуващата изложба беше открита днес от областния управител Стефан Сабрутев.



"Саяна Хасково" загуби домакинството си на "Карнобат" с 0:1
„Саяна Хасково“ записа втора поредна загуба в първенството. „Червено-белите“ отстъпиха с 0:1 на „Карнобат“.


Баскетболният "Хасково" завърши редовния сезон с победа
Баскетболистите на Хасково завършиха редовния сезон с победа. Тимът се наложи над „Пловдив мамбас“ с резултат 101:74 точки.


Четири отличия спечелиха борците от Хасковска област на ДЛОП за юноши и девойки
Две титли завоюваха състезателите на „Димитровград“ на държавното лично-отборно първенство по борба за юноши и девойки. Възпитаниците на хасковската школа стигнаха до сребърен и бронзов медал.


СК “Юнак“ взе купата за абсолютен шампион на Републиканското първенство по силов трибой в Кърджали
Спортен клуб “Юнак“ грабна купите за абсолютен шампион при мъжете и жените на Републиканско първенство в Кърджали. То се проведе на 8-ми и 9-ти април в зала „Арепзос“.


Димитровград бе домакин на държавни първенства по джудо
Димитровград бе домакин на държавните лични първенства по джудо за момчета и момичета и за юноши и девойки младша възраст. Шампионатите се проведоха в рамките на два дни в спортна зала „Младост“.


Коментари

Гледайте също