Новини 11 April 2023

  • 11 April 2023
  • 5.4k Преглеждания

Почина мъжът, който бе пребит в село Странско. Очаква се промяна в обвинението на задържаното 18-годишно момче
67-годишният Филчо Атанасов, който бе пребит в дома си в село Странско, почина. Разследването се поема от Окръжната прокуратура в Хасково. Междувременно 18-годишният Делчо Димитров, обвинен за зверския побой, поиска да бъде пуснат под домашен арест. Окръжният съд в Хасково обаче не измени мярката му за неотклонение.



Кметът на Димитровград иска увеличение на дълга за ремонта на парк Марица
Да бъдат отпуснати допълнителни средства за ремонта на парк Марица. Това ще предложи в докладна записка кметът на Димитровград Иво Димов. Той е отправил и покана към местната общност за публично обсъждане на увеличаване на отпуснатия кредит.


В Дунево жители на 9 къщи нямат достъп до домовете си заради свой съсед
Жители на 9 къщи в смолянското село Дунево нямат нормален достъп до домовете си. Причината е техен съсед оградил имота си заедно с общинския път.



Жена отглежда над 40 кучета, които нападат деца и котки
В Смолян възрастна жена отглежда в дома си над 40 кучета. Четириногите денонощно тероризират с лая си всички съседи. Често глутницата излиза по улиците на града и напада хора, и животни.


Монтират видеонаблюдение в лесопарк „Момчил юнак“ в Момчилград
Монтират видеонаблюдение и осветление по цялото трасе на лесопарк „Момчил юнак“ в Момчилград. Идеята е да се осъществява по-голям контрол срещу вандалските прояви.



В Димитровград подменят старите печки на дърва с нови устройства на пелети
Започват дейностите по подмяната на старите отоплителни уреди с устройства на пелети и радиатори по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград. Фирмата ще започне обходите на желаещите домакинства от 19 април.


120 души от Кърджали получиха хранителни пакети за предстоящите празници
120 души бяха подпомогнати в кампанията на БЧК Кърджали за предстоящите празници Великден и Рамазан байрам. Те получиха хранителни пакети с продукти от първа необходимост.


Първата за сезона премиера на театър "Арлекин" в Хасково ще се играе на 18 арпил
Театър „Арлекин“ представя комедията „Районна болница“. Това е първата премира за годината на младите театрали от Хасково. Тя ще се играе на 18-и април от 18:00 часа в читалище „Заря“.


Около 2000 участници ще се включат в Международния етнофесивал в Минерални бани
Около 2000 участници се очаква да се включат в тазгодишното издание на Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите“ – с духовност в Европа“ . Той ще се проведе на 31 май и 1 юни в Минерални бани.


В Хасково се провежда тренировъчен лагер за бадминтонисти от националния отбор
Тренировъчен лагер по бадминтон за юноши и девойки се провежда в Хасково. След подготовката младите спортисти ще участват в няколко международни състезания. Първото е в Италия в края на месеца.


Състезателите на „Компас 94“ записаха призови класирания на Купа „Сърнена гора“
Състезателите на „Компас 94“ записаха призови класирания на Купа „Сърнена гора“. Надпреварата по спортно ориентиране се проведе в Стара Загора и региона.


Коментари

Гледайте също